• Turkhane Logo

Gazeteci Aytav, 28 maddede diktatörlerin ortak özelliklerini sıraladı

"Darbe ile geldikleri de olur. Ama asla seçimle gitmezler. Kimseye güvenmezler ve zamanla paranoyak olurlar. Kendilerini halkın babası, hamisi olarak görürler. Psikopattırlar Tek kutsalları kendileri ve iktidarlarıdır. Hırsızdırlar. Sansür esastır."

17:09 18 Mayıs 2020 Pazartesi
Gazeteci Aytav, 28 maddede diktatörlerin ortak özelliklerini sıraladı
"Darbe ile geldikleri de olur. Ama asla seçimle gitmezler. Kimseye güvenmezler ve zamanla paranoyak olurlar. Kendilerini halkın babası, hamisi olarak görürler. Psikopattırlar Tek kutsalları kendileri ve iktidarlarıdır. Hırsızdırlar. Sansür esastır."



Gazeteci Erkam Tufan Aytav, diktatörlerin ortak özelliklerini mercek altına aldı. 28 maddede diktatörlerin özelliklerini sıralayan Aytav, Sözüm meclisten dışarı milletçe diktatör derdimiz olmadığı için çok şanslı sayılırız. Bu sebeple Allaha ne kadar şükretsek azdır. dedi.

Aytavın sıraladığı Diktatörlerin Ortak Özellikleri listesi şöyle;


-Davranış şekillerinden, hayata bakışlarına, toplumla ilişkilerinden, iktidar arzularına kadar bu ortak paydaları neler?
-Sabırlıdırlar, Gelecek düşüncelerini önceden açıklamazlar. Mutlak gücü ele geçirinceye kadar herkesle iyi geçinirler. Ancak dikkatli bir göz onları fark edebilir.
-Başlangıçta özgürlük ve adalet vaad ederler. Sonra tam tersini yaparlar. İktidarı ele geçirmek için, aldatma, farklı görünme ve acındırma yöntemlerini kullanırlar.
-Seçimle gitmezler Genellikle seçimle iş başına gelirler.

-Darbe ile geldikleri de olur. Ama asla seçimle gitmezler.
-Oy vermeyenler üzerinde sürekli baskılar kurarlar.
-Toplumun kendilerine ihtiyacı olduğuna inanır ve inandırılar. ‘Ben devletim’, ‘ben gidersem devlet de elden gider ve kaos gelir’ Beka sorunu gibi söylemleri sık kullanırlar.

-Yönettikleri ülkede her şeyin sahibi onlardır. Devlette onlarındır, millet de.. Benim devletim, benim milletim, benim bakanım, benim milletvekilim söylemlerini çok sık kullanırlar. Hatta ve hatta devletin ve milletin ta kendileridir.
-Süreç içerisinde kendilerine kutsallık atfederler.
-Diktatör ve tabanı açısından buna toplumsal şizofreni denir.
-Etrafındaki isimleri suç ortağı haline getirirler Her birinin dosyası ve kaseti, diktatörün özel kasasında bulunur. Havuç ve sopa her zaman devrededir.



-Kimseye güvenmezler ve zamanla paranoyak olurlar. Tek adam olmak, Ajanlık, istihbarat onlar için çok önemli ve vazgeçilmezdir.
-En önem verdikleri devlet kurumları arasında istihbarat teşkilatı ve içişleri bakanlıkları gelir. En sadık adamlarını oralara getirirler. Birden farklı istihbarat örgütleri kurarlar.
-Şiddete mecburdurlar Emirlerinin altında özel milis güçleri vardır. Devletin kolluk güçlerinin yanında milis güçleri, kontrgerilla kurarlar.

-Muhaliflerine baskı kurma, adam kaçırma gibi mafyatik faaliyetlerini bunlar üzerinden yaparlar. Örtülü ödenek zaten emirlerinin altındadır.
-Etraflarında dalkavuklar vardır Dünya liderlerinden bahsederken arkadaşım, dostum diye bahsederler.
-Kendilerini halkın babası, hamisi olarak görürler.
-Beraber yola çıktıkları isimleri harcarlar Medyayı tamamen kontrol altına alırlar.
-Sansür esastır. Muhalif medya da eleştiri yaparken nerede durması gerektiğini çok iyi bilir.

-Toplum biat edenler ve etmeyenler şeklinde ikiye ayrılmıştır. Dikta Biat etmeyenler otomatik düşman kategorisine girerler.
-Sürekli kendilerini haklı görürler. Hemen hepsi diktatör olmadıklarını söylerler. “eğer diktatör olsaydım...” diye başlayan cümleler kuralar.
-Hubris ve Narsistirler Hubris sendromu, belli bir zaman diliminde gücü elinde bulunduran liderlerde görülen bir hastalıktır. Bu zaman dilimi ortalama 1 ila 9 senedir. Evet bu hastaların cezai ehliyeti vardır. Diktatörler devrilirse hukuk karşısında ben hastaydım diyerek kurtulamaz.

-Psikopattırlar Tek kutsalları kendileri ve iktidarlarıdır. İktidar bağımlısıdırlar. Son nefeslerine kadar iktidarda kalmak zorundadırlar.
-Mutlaka sarayları vardır. Bir tane ile yetinmezler. Sarayları çok büyük olmalıdır.
-Hırsızdırlar Milletin malını zimmetlerine geçirmekten en ufak bir tereddüt göstermezler.

-Sürekli genç görünmek isterler. Ölümsüz olmadığını anlayan diktatör yerine kimin geçeceğini düşünmeye başlar. Bu çoğunlukla oğlu, damadı yada yakın akrabalarından biri olur. Veliaht önceden bakanlıklar verilerek, medyada nazara verilerek toplum nezdinde hazırlanır.
-Genellikle Sonları trajik olur. Bir de kendilerin diktatör sananlar vardır. Konumunu ve gücünü koltuğunu paylaştığı arka plandaki ortağından alırlar.
-Kullanışlı bir enstrümandırlar. Bunlara bir süreliğine diktatörcülük oynatırlar. Bunun için de sürekli egosunu beslerler. Her türlü hukuksuzlukları ve pis işleri ona yaptırırlar. Zamanı gelince de tekmeyi vururlar. Evet bunlar gerçek diktatörlere göre daha zavallıdırlar. 

Son güncelleme: 17:09 18.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı