• Turkhane Logo

Ferhat Tunç ülkeyi terk etti: Zor bir yolculuğa çıktım bugün

Kürt protest müzik şarkıcısı Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı bir dizi tweetle Türkiye'yi terk ettiğini duyurdu.

09:56 05 Mart 2019 Salı
Ferhat Tunç ülkeyi terk etti: Zor bir yolculuğa çıktım bugün
Kürt protest müzik şarkıcısı Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı bir dizi tweetle Türkiye'yi terk ettiğini duyurdu.

Hakkında kesinleşen iki yıllık hapis cezasının yanısıra, çok sayıda dava ile karşı karşıya olduğunu belirten Tunç, Hakkımdaki 2 yıllık hapis cezası kararıyla yetinmediler; düğmeye basılmış gibi örgüt propagandası’ ve örgüt üyeliği iddialarıyla çok sayıda yeni soruşturma ve davalar açtılar, açmaya devam ediyorlar. Dahası hedef gösterdiler diye yazdı.

Uçakta çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşan Tunç, şimdilik yurtdışında üretmeye devam edeceğini ifade etti.
  1- Hakkımdaki 2 yıllık hapis cezası kararıyla yetinmediler; düğmeye basılmış gibi örgüt propagandası’ ve örgüt üyeliği iddialarıyla çok sayıda yeni soruşturma ve davalar açtılar, açmaya devam ediyorlar. Dahası hedef gösterdiler. pic.twitter.com/Oqs21BX7YN — FERHAT TUNÇ (@ferhatttunc) 4 Mart 2019


Tunçun, Türkiyeyi terk etme kararını açıkladı paylaşımlarından bazıları şöyle:

Baskılarıyla, yalanlarıyla bir gün olsun taviz vermedim. Sanatçı kimliğim ile halka karşı sorumluluğumu bir gün olsun ayırmadım. Sesimle yaşadım ama o sesin ahengine de kendim karar verdim ve yine bir gün olsun pişman olmadım.

Kimliğim, kişiliğim bana yoldaşlık arz eden bağlamam ve sesimle zor bir yolculuğa çıktım bugün; geride tırnaklarımla kazıdığım bir hayat, yaralı, yorgun bir ülke bırakarak. Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurt dışında devam edeceğim. Bir adım bile geri atmadan.

Akıl ve vicdan bugün sessizliği bozmayı işaret ediyor. Bu zamanları hepimizin emeğiyle, mücadelesiyle en az zararla atlatabilir ve ardından rahat bir nefes alabiliriz. Birlikte yeniden hayal kurabilir ve yeniden kazanabiliriz.

Son güncelleme: 09:56 05.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı