• Turkhane Logo

Ferhat Tunç: Bu ülkede kimse özgür değil

Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

13:51 14 Ocak 2019 Pazartesi
Ferhat Tunç: Bu ülkede kimse özgür değil
Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Mezopotomya Ajansında yer alan habere göre Diyarbakırdaki bir soruşturmadan kaynaklı Tunç hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtilirken sanatçı, adliyedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyuran Tunç, “Almanya’dan gelirken ‘aranıyorsun’ dediler havaalanında gözaltı işlemi yapılıyor” diye yazmıştı. 

  Almanya’dan gelirken “aranıyorsun” dediler havaalanında gözaltı işlemi yapılıyor — FERHAT TUNÇ (@ferhatttunc) 13 Ocak 2019


Avukatı Fatma Hopikoğlu Artı TV canlı yayınına bağlanarak yaptığı açıklamada, Tunç’un sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğünü açıkladı. Hopikoğlu Tunç’un daha sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edileceğini duyurmuştu.

Sanatçının moralinin iyi olduğunu ve herkese selam gönderdiğini belirten avukat, gözaltı işleminin ise Diyarbakır’daki iki dosya kapsamında yapıldığını fakat içeriğini bilmediklerini söylemişti.

Adliyedeki ifadesinin ardından tahliye edilen Tunç, mahkeme çıkışının ardından açıklama yaptı. Tunç, “Güzel şeyler söyleyemeyecek bir durumdayız. Bugün serbest bırakıldım ama yarın tutuklayabilirler. Kimse özgür değil. Cezaevinde yıllarımı da geçirsem bu ülkeyi terk etmeyeceğim” dedi.

Son güncelleme: 13:51 14.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı