• Turkhane Logo

Fahrettin Koca, pandemi başladığından bu yana verilen 1094 soru önergesini yanıtlamadı

Son iki buçuk yılda 100 binin üzerinde önerge verildiğini ama sadece 6-7 bininin yanıtlandığını belirten CHP'li Ünsal, 'Erdoğan ciddiye almayın diyor, bakanlar da öyle hareket ediyor' dedi.

10:58 11 Ocak 2021 Pazartesi
Fahrettin Koca, pandemi başladığından bu yana verilen 1094 soru önergesini yanıtlamadı
Son iki buçuk yılda 100 binin üzerinde önerge verildiğini ama sadece 6-7 bininin yanıtlandığını belirten CHP'li Ünsal, 'Erdoğan ciddiye almayın diyor, bakanlar da öyle hareket ediyor' dedi.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk Coronavirus (Covid-19) vakasının resmi olarak açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana büyük çoğunluğu salgınla ve sağlıkçıların durumuyla ilgili olan tam 1094 soru önergesini yanıtsız bıraktı. Koca’nın yanıt verdiği soru önergesi sayısı ise 79’da kaldı.

Coronavirus salgını sürecinde, muhalefetin ve sağlık meslek örgütlerinin “Verileri gizlediği ve halka yalan söylediğini” ifade ederek eleştirdiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sadece 9 ayda binin üzerinde soru önergesini yanıtsız bıraktı.


TBMM KAYITLARINA GÖRE SADECE 12 SORU ÖNERGESİNE YASAL SÜREDE YANIT VERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kayıtlarına göre, ilk Covid-19 vakasının resmi olarak açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana TBMM Başkanlığı’na Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle toplam bin 295 soru önergesi verildi. Bakan Koca da tam bin 94 soru önergesini yanıtsız bıraktı ve sadece 12 soru önergesine yasal sürede cevap verdi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Koca, 67 soru önergesini de yasal süresi geçtikten sonra yanıtladı. TBMM kayıtlarına göre, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle verilen 114 soru önergesi işlemde, yedi soru önergesi imzada ve bir soru önergesi de geri alındı.

SADECE KOCA’YA ÖZGÜ BİR DURUM DEĞİL

“Bu durum sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya özgü bir durum değil. Soru önergelerine yanıt vermemek suçtur ama bu iktidarın umurunda değil” diyen CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘SON İKİ YILDA 100 BİNİN ÜZERİNDE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ AMA SADECE 6-7 BİNİ YANITLANDI’

“Çok can alıcı soru önergeleri verdik ama hiç ciddiye alınmadı. 27. Yasama Dönemi’nde yani son iki buçuk yılda 100 binin üzerinde yazılı soru önergesi verildi ama bunun sadece 6-7 bini yanıtlandı.”

‘ERDOĞAN, ‘CİDDİYE ALMAYIN’ DİYOR’

“Sağlık Bakanı Koca’nın yanıt verdiği bazı soru önergelerinde de ‘Şu bakanlığa sorun’ deniyor ama bu cevapla da soru önergesine yanıt vermiş sayılıyor. Halbuki bu bizim sorduğumuz sorunun yanıtı değil. AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parlamentoyu ve milletvekillerini ciddiye almayın diyor. Bakanlar da böyle hareket ediyor.”

Son güncelleme: 10:58 11.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı