• Turkhane Logo

“Evlatlarımın bir suçu olsa yüreğim hiç acımayacak”

KHK’lı matematik öğretmeni Dilek Özonur ve eşi hukuksuz gerekçelerle tutuklandı. Özonur’un annesi, üç torununa bakmak zorunda kaldı.

14:44 12 Ağustos 2020 Çarşamba
“Evlatlarımın bir suçu olsa yüreğim hiç acımayacak”
KHK’lı matematik öğretmeni Dilek Özonur ve eşi hukuksuz gerekçelerle tutuklandı. Özonur’un annesi, üç torununa bakmak zorunda kaldı.



Her gün gizlice ağladığını anlatan yaşlı kadın, “Anne-babalarının yaptıkları şey bir suç olsa hiç yüreğim yanmayacak” diyor.

BOLD Medyadan Sevinç Özarslanın haberine görre Türkiye’de anne-babası tutuklu olan çocukların sayısı çok fazla. Binlerce çocuk kaç yıldır paramparça hayatlar yaşıyor. Duygu dünyaları alt üst. Kimi kendini ifade ediyor, kimi anne babasının sözünü dahi etmiyor. Kimi konu açılınca gözlerini kaçırıyor, ortam değiştiriyor. İntihar etmeye kalkan bile var. Eğitimleri ise tamamen aksamış durumda. Kardeşler bazen birbirlerinden ayrılıp farklı akrabalarda kalabiliyor.


Yaklaşık 4 yıldır babalarından, 2 aydır da annelerinden ayrı kalan Enes (5), Mesut (7) ve Tarık’a (10), Manisa Turgutlu’da yaşayan anneanne  ve dedeleri bakıyor. Anneanne 70, dede 72 yaşında.

Anneleri varken torunlarının daha iyi olduğunu söyleyen anneanne, bir anda hem yetim hem öksüz kalan torunları için ne yapacağını bilemediğini belirtiyor. Bold Medya’ya konuşan anneanne, kızının ve damadının neden tutuklandığına kendisi anlam veremezken durumu çocuklara anlatmakta çok zorlandığını söylüyor:

“Kızım ve damadım haksız yere tutuklandı. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Her gün torunlarıma hissettirmeden ağlıyorum. Dedesi şimdi yemeklerini yedirdi, yatırdı. İncitmeden, kırmadan onlara bakmaya çalışıyoruz. Yaptıkları şey bir suç olsa hiç yüreğim yanmayacak.”

/
Özonur kardeşler, anneanneleriyle birlikte.

KHK’lı matematik öğretmeni Dilek Özonur 28 Mayıs 2020’de, baba Murat Özonur ise 12 Şubat 2017’de tutuklandı. İkisi de Manisa E ve T Tipi Cezaevinde kalıyor. Cemaat soruşturmaları kapsamında yargılanan Özonur çiftine, Muş Ağır Ceza Mahkemesi, Bylock kullandıkları ve tanık beyanlarına dayanarak örgüt üyesi oldukları iddiasıyla ceza verildi. Anne 6 yıl 3 ay, baba 8 yıl aldı. Dosyaları da Yargıtay tarafından onaylandı. Bu demek oluyor ki Özonur kardeşler, annelerinden 4, babalarından 3 yıl daha ayrı kalmak zorunda.

“KONUŞMAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Torunlarının her şeyin bilince olduğunu söyleyen anneanne, “Anne, babalarının cezaevinde olduklarını ve orada hırsızlık, cinayet gibi suç işleyenlerin girdiklerini biliyorlar. Ufaklar çok olgun. Konuşmamaya çalışıyorlar. Bazen annem babam neden orada, ne yaptılar ki diyorlar. Büyük oğlan kardeşlerine bakınca bazen annemi, babamı özledim diyor. Onları hatırlıyor galiba. Bu çocukların ne günahı var” diyor.

TORUN SEVMEK BAŞKA, BÜYÜTMEK BAŞKA

Özonur çifti gibi daha birçok aile var. Torun sevmek ile torun bakmak arasında sıkışıp kalan, kimi yaşlı, kimi hasta olan aile büyükleri de bir çeşit travma yaşıyor.

9 Mart 2018’de tutuklanan Emine-Hamit Eker çiftinin iki oğluna babaanne Zeynep Eker ve dede İdris Eker bakıyor. Sınıf ve matematik öğretmeni olan Eker çifti, 8,5’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosyaları Yargıtay tarafından onaylandı.

/
Zeynep Eker ve torunları.

ÜMMÜ TEYZE İLE ALİ AMCA 3,5 YILDIR TORUNLARINA BAKIYOR

Ömer (14), Nihal (10), Bilal (8), Fatma Nur (5,5) da üç buçuk yıldır anneanneleriyle Denizli’de yaşıyor. Kamile-Ali Tüter çifti, 28 Temmuz 2016’da tutuklandı. Anne İzmir Şakran Cezaevinde, baba Afyon Cezaevinde kalıyor.





Kaynak: BOLD Medya

Son güncelleme: 14:44 12.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı