• Turkhane Logo

Eski GATA Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden alındı

“Boşanmak yerine 2. Eşi alın” çağrısı yaptığı için açığa alınan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden açığa alındı.

11:22 09 Ekim 2020 Cuma
Eski GATA Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden alındı
“Boşanmak yerine 2. Eşi alın” çağrısı yaptığı için açığa alınan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden açığa alındı.




Sosyal medyada hesabından “Boşanmak yerine 2. Eşi alın” çağrısı yaptığı için açığa alınan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden açığa alındı.  


Dr. Ali Edizer’in sosyal medya paylaşımlarının gündeme gelmesinin ardından GATA’daki başhekim yardımcılığı görevinden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar Dr. Ezider, Ankara’nın Güdül İlçesi’nde görevlendirilmişti.

Dr. Edizer hakkında Sağlık Bakanlığı Teşfiş Kurulu müfettişleri soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Edizer’in soruşturmanın selameti açısından Güdül Devlet Hastanesi’ndeki görevinden açığa alınması talimatı verdi ve Edizeraçığa alındığı kaydedildi. Hakkındaki idari soruşturmanın devam eden Dr. Edizer, bugün tabiplik görevinden de açığa alındı.

CEMAAT MENSUPLARINA, ERMENİLERE YAPILDIĞI GİBİ SOYKIRIM İSTEMİŞ

GATA Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer’in Gülen cemaati mensuplarına da ‘memleketten kazındılar’ dediği ‘Ermenilere gibi’ soykırım istediği ortaya çıktı. Gülencilerin ‘milletin mesajını doğru anlamadığını’ savunan Edizer, “Millet, 15 Temmuz’da acemiydik, şimdi işi öğrendik diyor” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

RECEP AKDAĞ DÖNEMİNDE HIZLI YÜKSELİŞ

Ali Edizer’in asıl yüksleişi ise merkezi Adıyaman’da bulunan Menzil tarikatında üye olduğu ve Menzilcileri bakanlığı doldurduğu iddiasıyla sık sık eleştirilerin hedefi olan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ dönemine oldu.

Edizer, Ağustos 2011’le 1 Ocak 2012 tarihleri arasında Sağlık Bakanı Müsteşar Danışmanı olarak görev aldı. Ekim 2012’ye kadar ise Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı. Ekim 2012’den Ekim 2013’e kadar ise Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Danışmanı oldu.

Ekim 2012’den Ekim 2016’ya kadar Dr. A. Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. Ekim 2016’dan Şubat 2018’e kadar Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı olarak görev alan Ali Edizer, Mart 2018’de ise Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

NE OLMUŞTU?

Menzil cemaatine yakınlığını ile bilinen Ali Edizer’in sosyal medya hesabında paylaştığı bir video konuşmasında da, “Medeni Kanun’u yıkmak için mücadele ettiğini” söylemesi ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek eşli olmayı eleştirerek, “boşanmak yerine 2. eşi alın” demesi gündem olmuştu.

Son güncelleme: 11:22 09.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı