• Turkhane Logo

Erdoğan’ın ‘kapatırım’ dediği sosyal medya yasağının MYK’daki perde arkası

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyanın kapatılması tehdidinin perde arkasını yazdı.

13:49 03 Temmuz 2020 Cuma
Erdoğan’ın ‘kapatırım’ dediği sosyal medya yasağının MYK’daki perde arkası
Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyanın kapatılması tehdidinin perde arkasını yazdı.



Son MYK toplantısında sunum yapıldığını belirten Fırat, “Meşhur Z kuşağı konuşulurken gençlerin Netflix e izlediği konusu da gündeme geliyor” dedi.

Fırat, AKP’li yetkililere dayanarak düzenlemenin Tayyip Erdoğan’ın Youtube yayınında aldığı binlerce ‘dislike’ ile alakasının olmadığını savundu. Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili henüz ortaya çıkmış tam bir taslağın olmadığını belirten Fırat, “Ancak üzerinde konuşulan maddeler var” ifadesini kullandı.


Erdoğan’ın “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz” sözleriyle sosyal medyanın kapatılması tartışmasıyla ilgili AKP’li isimlerden aldığı bilgileri paylaşan Fırat, AKP’li isimlerin “Düzenlemenin Cumhurbaşkanı’nın YouTube’da aldığı ‘dislike’ ile alakası yok” dediğini belitti. Dizi ve film platformu Netflix’in sosyal ağ olmadığını hatırlatan Fırat, “Kısacası bir gün MYK’da yapılan sunumdan sonra belli ki bir karışıklık olmuş. Üzerinde konuşulan düzenlemelerin Netflix ile bir ilgisi yok” dedi.

MYK’NIN GÜNDEMİ

Fırat, yazısında şunları kaydetti: “Üst düzey birden fazla AK Partili isme bu düzenlemelerin Cumhurbaşkanı’nın YouTube’da aldığı dislike’larla ilgili olup olmadığını sordum. Konunun bununla ilgisi olmadığını söylediler. Bu arada şunu da söyleyeyim, liderler telefon ellerinde, ‘Dur şu tweet’i atayım, kaç like almışım bakayım’ diye yaşamıyorlar. Tüm bunları onlar adına yapan ekipleri var. Gelelim telaffuzuyla, Dark ve spoiler ile gündem olan Netflix’e… AK Partililer de Netflix’in bir sosyal ağ olmadığını biliyor. Ancak sanıyorum Cumhurbaşkanı’nın dizi izlemeye vakti olmamıştır. Kısacası bir gün MYK’da yapılan sunumdan sonra belli ki bir karışıklık olmuş. Üzerinde konuşulan düzenlemelerin Netflix ile bir ilgisi yok. Peki Netflix nasıl gündeme geldi? Son MYK toplantısında meşhur Z kuşağı konuşulurken gençlerin ne izlediği konusu da gündeme geliyor. Netflix AK Parti’nin gündemine de böyle geliyor. Özellikle LBGT dizi ve filmleri konuşuluyor.”

Son güncelleme: 13:49 03.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı