• Turkhane Logo

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'a atadı.

10:33 23 Ocak 2021 Cumartesi
Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'a atadı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İrfan Fidan’ı atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, “Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasının 146 ve 147’nici maddeleri 6216 sayılı Anayasa Makemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun 6, ve 10’uncu maddeleri gereğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Yargıtay Üyesi İrfan Fidan seçilmişti” denildi.





İrfan Fidan, İstanbul Başsavcılığı görevinden alındıktan sonra Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Fidan, Yargıtay üyeliğine başladıktan sonra Yargıtay’da yapılan Anayasa Mahkemesi üye seçiminde aday olmuş ve en fazla oyu alan aday olmuştu. Fidan’ın yüksek olması için bazı adaylara çekilmesi için baskı yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Üyeliğine, Sümer Holding A.Ş Genel Müdürü 1. Hukuk Müşaviri Hümeyra Ergin Ercan’ı seçti. HSK tarafından ise Danıştay üyeliğine  Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Nafiz Acar, 3- Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Fatih Zencirci seçildi.

Son güncelleme: 10:33 23.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı