• Turkhane Logo

Enerji Bakanı Dönmez: Sismik kablo Akdeniz’e indi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz’de kriz yaratan Oruç Reis gemisi ile ilgili “Sismik kablo Akdeniz’e indi” dedi.

12:29 12 Ağustos 2020 Çarşamba
Enerji Bakanı Dönmez: Sismik kablo Akdeniz’e indi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akdeniz’de kriz yaratan Oruç Reis gemisi ile ilgili “Sismik kablo Akdeniz’e indi” dedi.



Bu arada Yunan Dışişleri Bakanı, “Akdeniz’de oldubittiyi kabul etmeyeceğiz, haklarımızı savunacağız” açıklaması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Yunanistan ile kriz yaratan Oruç Reis gemisiyle ilgili bir paylaşımda bulundu.

Dönmez geminin görüntülerini paylaşarak “Adım adım Akdeniz. Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 23 Ağustos’a kadar toplam 1750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer (sismik kablo) Akdeniz’e indi. Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun” dedi.


  Adım adım Akdeniz. 

Oruç Reis denizlerimizin röntgenini çekiyor. 

23 Ağustos’a kadar toplam 1.750 kilometre 2 boyutlu sismik araştırma için streamer(sismik kablo) Akdeniz’e indi.

Yolunuz açık, enerjiniz yüksek olsun. pic.twitter.com/Kpp2FP69fN — Fatih Dönmez (@fatih_donmez) August 12, 2020

Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis için Doğu Akdeniz’de Navtex (denizcilere uyarı) ilan etmesi Atina ile Ankara arasında tansiyonu yeniden yükseltmişti. Yunanistan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi’ni dün acil toplantıya çağırdı.

“OLDUBİTTİYİ KABUL ETMİYORUZ”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaşananları “oldubittiye getirmesini” kabul etmeyeceklerini söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarını acil toplantıya çağırdığını belirten Dendias, “Oldubittiyi kabul etmiyoruz, bu konuda tolerans göstermeyeceğiz. Yunanistan toprak bütünlüğünü ve egemenlik haklarını savunacaktır” açıklamasında bulundu.

Ankara’nın diyalog konusundaki açıklamalarında samimi olmadığını öne süren bakan, “Türkiye’nin acilen Yunan kıta sahanlığından çıkması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin itirazlarına rağmen Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de araştırmalar yürüteceğini açıklamıştı.

Son güncelleme: 12:29 12.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı