• Turkhane Logo

'Çocukları dağa kaçıranlar' soruşturması soyut kaldı, savcılık takipsizlik verdi

HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde sürdürülen eylemin 2014’teki benzer eyleme ilişkin açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

12:31 11 Eylül 2019 Çarşamba
'Çocukları dağa kaçıranlar' soruşturması soyut kaldı, savcılık takipsizlik verdi
HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde sürdürülen eylemin 2014’teki benzer eyleme ilişkin açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.



Kayıp olduğu iddiasıyla bazı ailelerin Halkların Demokratik Partisi (HDP) önünde yaptığı eylemin bir benzerinin yapıldığı 2014 yılındaki eylemlede dile getirilen iddialar soyut iddia çıktı.

2014 yılında 11 aile, yine çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla dönemin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Örgütü’nün binasına saldırıda bulunmuş ve bazı partililer yaralanmıştı.


Daha sonra parti binası önünden Dağkapı Meydanı’na eylemlerini taşıyan ailelere, AKP hükümeti ve partiye yakın sivil toplum örgütleri destek vermişti. 

BAŞLATILAN SORUŞTURMA SESSİZCE SONLANDIRILDI

Ailelerin çocuklarının zorla dağa kaçırıldı yönündeki iddiaları üzerine dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, re’sen soruşturma başlatmış, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, 2014/16234 soruşturma numarası ile çocukları Lice’ye götürenler ve alıkoyanlar hakkında soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir denilmişti. Soruşturmanın başlatılmasının ardından 19 Mayıs 2014te başlatılan eylem, kamuoyundan istediği sonucu ve desteği alamayınca bir süre sonra sessizce sonlandırılmıştı.

AYNI YIL İÇİNDE TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Başsavcılıkça yürütülen soruşturma ise, içi boş olduğundan dolayı aynı yıl takipsizlikle sonuçlandı. Soyut olan iddiaların, her türlü şüpheden uzak olması nedeniyle takipsizlikle sonuçlanan dosyaya dair sonrasında herhangi bir açıklamada da bulunulmadı.

5 YIL SONRA BU KEZ HEDEFTE HDP VAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 yıl aradan sonra HDP İl Örgütü yöneticileri hakkında aynı iddialarla soruşturma başlattı.

Savcılığın soruşturma başlattığı isimlerden İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan, 31 Mart seçimlerinde Bağlar Belediyesi Başkanı, Hülya Alökmen ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak seçilmişti. Ancak KHK ile ihraç edilmiş olmaları nedeniyle mazbataları verilmeyen Ceylan ve Alökmen, 13 Mayıs 2019da yapılan kongrede HDP İl Eşbaşkanlığı görevine geldi. 

Son güncelleme: 12:31 11.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı