• Turkhane Logo

Çiftlik Bank'ın ardından Kazbank: Kendini kaz sevdalısı olarak tanıttı, 6 ayda 4.9 milyon topladı

Kendini kaz sevdalısı akademisyen olarak tanıttı, yüzlerce kişiyi dolandırdı, altı ayda 4.9 milyon TL topladı.

17:31 24 Ekim 2019 Perşembe
Çiftlik Bank'ın ardından Kazbank: Kendini kaz sevdalısı olarak tanıttı, 6 ayda 4.9 milyon topladı
Kendini kaz sevdalısı akademisyen olarak tanıttı, yüzlerce kişiyi dolandırdı, altı ayda 4.9 milyon TL topladı.





Çiftlikbank’ın ardından bu kez Kazbank dolandırıcılığı ortaya çıktı. “Kaz çiftliği kuracağım” diyerek bin kişiden 20 milyon TL para toplama hedefiyle yola çıkan Ahmet Nurettin Çeliknin kanunsuz şekilde elde ettiği paralar Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulunun takibine takıldı.


Ardından devreye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) girdi. Doğalkaz Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret A.Ş. olarak kurulan firmanın hesapları donduruldu. SPK, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabahın haberin haberine göre, aslen Ankarada yaşayan ancak Kırşehirde küçük bir kaz çiftliği bulunan Çelik, yakın bir arkadaş grubu ile yola çıktı. İlk etapta ücretsiz kaz yetiştiriciliği seminerleri adı altında, Samsun, Balıkesir, Bayburt, İzmir, Adana, Konya gibi onlarca ili gezdi. Sosyal medyada videolar yayımladı.

Çektiği videolarda, hedefinin bin kişiden 20 milyon TL toplayarak, dünyanın en büyük kaz çiftliğini kurmak olduğunu anlattı. Kendisine inanan 250 kişiden A Grubu hisse bedeli olarak 20şer bin TL aldı. Toplam 5 milyon TLye yakın para topladı.

Önce değeri 600 bin TL olarak gösterilen ancak imara dahi açık olmayan bir tarla satın aldı. Ancak araziye tek bir çivi çakılmadı.

Kendini sosyal medyada yayınladığı videolarda baş kaz benim diye tanıtan Çelik, bu kez topladığı paralarla Çine gitti. Çin Seddini gezdi, egzotik eğlencelere katıldı. Para veren kişilere de Çinde beyaz et işleme makinesi bakıyorum açıklaması yaptı.

Türkiyede makine yok mu? diyenlere de sosyal medya hesaplarından Türk makine sektörü beyaz et kesimhanesi üretme kabiliyeti yok. O nedenle Çine geldim cevabını verdi. Çelik inandırıcı olmak için Çinden sözde anlaşma videoları bile yayınladı.

Birçok ilde Çiftlikbank benzeri yapılanmalara giden sisteme en fazla para gönderenlerin ise yurtdışında yaşayan Kırşehirli yurtdışında yaşayanlar olduğu öğrenildi.

Sosyal medya videolarında gaflarıyla dikkat çeken Çelik, sisteme para yatıranlara üç yıl kâr payı dağıtmayacağını belirtirken, Üç yılın sonunda diyelim ki öldüm. Dünyaya kazık çakacak değiliz ya... Benden sonraki yönetim de dolandırıcı çıktı. Olur mu olur sözleriyle adeta itirafta bulunduğu da gözden kaçmadı.

Son güncelleme: 17:31 24.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı