• Turkhane Logo

CHP Grup Başkanvekili: Saray iflasını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na tepki çekmeye devam ediyor.

09:23 31 Mart 2020 Salı
CHP Grup Başkanvekili: Saray iflasını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na tepki çekmeye devam ediyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na tepki gösteren CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Saray, Türkiye’nin iflasını açıkladı” dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasını eleştirenlere Twitter hesabından yanıt verdi.

Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Milli dayanışma, devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badirede milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirmişti. Erdoğan’ın bu açıklaması sosyal medyada eleştirilmişti. Kampanyaya CHP’den de eleştiri geldi.

“SARAY İFLASINI AÇIKLADI”

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şu ifadeleri kullanarak kampanyayı eleştirdi: “Saray, Türkiye’nin iflasını açıkladı… Hazinenin boşaltıldığını, İşsizlik Fonu’nun rakamdan ibaret olduğunu, zor gün için kenarda akçe bulunmadığını ilan etti. Biz bize yeteriz yetmesine de vergilerimize, biriktirdiğimiz fonlarımıza, varlıklarımıza ne oldu? Başka ülkeler, koronayla mücadele eden halkına para desteği veriyor, biz, halkımızdan para yardımı bekliyoruz. Depremde bağış, salgında bağış… Üstelik 15 Temmuz şehit, gazilerinin paralarını hala vermediler. Bu paralar için de vakıf mı kuracaksınız?”
  Saray, Türkiye’nin iflasını açıkladı...

Hazinenin boşaltıldığını,
İşsizlik Fonu’nun rakamdan ibaret olduğunu,
Zor gün için kenarda akçe bulunmadığını ilan etti.

Biz bize yeteriz yetmesine de vergilerimize,
biriktirdiğimiz fonlarımıza, varlıklarımıza
ne oldu?!#bizbizeyeteriz — Engin Özkoç (@enginozkoc) March 30, 2020
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter hesabından kampanyayı eleştirdi. Özkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Diğer ülkeler vatandaşına destek olmak için para verirken, bizimkiler vatandaşından para istiyor… Bizi virüs değil bu düzen öldürür…” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NIN MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı “Millete Sesleniş” konuşmasında kampanyaya ilişkin “Bu kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum” dedi ve bakanların da yardım kampanyasına maaşlarından bağış yaptığını söyledi. Peki, kampanyaya 7 maaşını bağışlayan Erdoğan ne kadar maaş alıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 2019 yılında 74 bin 500 liraydı. 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi’ne göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylık maaşına 7 bin TL zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 2020 yılında 81 bin 250 liraya yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağışladığını duyurduğu 7 aylık maaşı ise 568 bin 750 liraya karşılık geliyor.

Son güncelleme: 09:23 31.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı