• Turkhane Logo

Bir özel harekat polisi, bir astsubay, saadet zinciri ve cinayet

Ankara'da filmleri aratmayacak bir saadet zinciri skandalı ortaya çıkarıldı.

14:57 22 Kasım 2018 Perşembe
Bir özel harekat polisi, bir astsubay, saadet zinciri ve cinayet
Ankara'da filmleri aratmayacak bir saadet zinciri skandalı ortaya çıkarıldı.




Özel Harekat polisi Bekir Körkemin, arkadaşlarından yüksek karlı market zinciri kurup, kara ortak etmek için 20 milyon TL topladığı ve astsubay Abdurrahman Kaplan’ı da bir anlaşmazlık sonucu öldürdüğü ortaya çıktı.


Hürriyet Gazetesinden Fevzi Kızılkoyunun haberine göre, Kaplan, Ankara Çayyolunda Körkem tarafından ekim ayında vurularak öldürüldü. 

Körkem yakalandıktan sonra, üzerinden Kaplana ait çok sayıda senet çıktı. Senetler, Kaplanın Körkeme yaptığı ödemeleri gösteriyordu. İkilinin, Cizre-Nusaybinde PKKye karşı operasyonlarda birlikte oldukları ortaya çıktı. 

Körkem, olayın üzerini, Cizre-Nusaybin’de şehit olan arkadaşlarımın intikamını aldım. Yaralanan arkadaşıma müdahale etmemişti iddiasında bulunurken, araştırmalar sonucunda cinayetin Körkemin kurduğu saadet zinciri nedeniyle işlendiği tespit edildi.

Körkemin titan benzeri kurduğu saadet zincirine çok sayıda özel harekat polisini de kattığı, onlardan para topladığı belirlendi. Ortak olan isimlere ilk başlarda yapılan yüksek ödemeler, daha sonra yeni katılımlar olmayınca kesildi. 

Paralarını kaptıran özel harekat polisleri ve askerler Körkemden şikayetçi olurken şu ana kadar 20 polisin şikayet dilekçesi verdiği ortaya çıktı. 

Habere göre, özel Harekat polisi K.Ö. ise Körkem’e 300 bin liraya yakın ödeme yaptığını belirterek “Marketler zinciri kurarak yüksek kâr payı dağıtacağını söyledi. Ödeme istedik, yapamadı. Sonra da cinayet işleyip tutuklanınca paramızı nerede nasıl alacağımızı da bilmiyoruz. Cinayeti de bu yüzden işlediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede Körkem’in 20 milyon lira yakın para topladığı ortaya çıktı. Körkem’in cinayetten önce bankalardaki hesaplarında yüksek miktarda paralar çektiği ve şu anda hesaplarının boş olduğu da belirlendi. Savcılık ve polis 20 milyon liranın izini sürüyor. Bu amaçla Körkem’in cinayet öncesi banka hesaplarında çektiği yüksek miktardaki paraları ne yaptığı, banka hesaplarındaki hareketlilik ve para transferleri inceleniyor.

En az ödeme yapanın bile 100 bin lira kaptırdığı belirtildi. 

 

Son güncelleme: 14:57 22.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı