• Turkhane Logo

Bir günde ikinci vakaa... Şimdi de Gökhan Türkmen kaçırıldığı haberi geldi

Yasin Ugan ve Özgür Koca’nın 13 Şubat’ta kaçırılmasının ardından benzer yöntemlerle bir kaçırılma haberi de Ankara'dan geldi

13:41 26 Şubat 2019 Salı
Bir günde ikinci vakaa... Şimdi de Gökhan Türkmen kaçırıldığı  haberi geldi
Yasin Ugan ve Özgür Koca’nın 13 Şubat’ta kaçırılmasının ardından benzer yöntemlerle bir kaçırılma haberi de Ankara'dan geldi

13 Şubatta Edirnede kaçırılan KHK mağduru Salim Zeybekin haberinin ardından ( haber için tıklayın ) MİT tarafından kaçırılan ikinci bir vakaa ortaya çıktı 

7 ŞUBATAN BERİ HABER ALINAMIYOR 
Medya Bold.comun haberine göre Tarım Bakanlığı çalışan Gökhan Türkmen kaçırıldı. 7 şubattan beri kendisinden haber alınamıyor 
7 Şubat’ta kaçırılan Gökhan Türkmen, Hizmet Hareketi’yle ilişkili olduğu gerekçesiyle OHAL döneminde Türkiye Zirai Donatım Kurumu’ndaki işinden atılan 42 yaşında bir kimyager.
15 Temmuz’dan sonra 9 Ağustos 2016’da evi ağır silahlı 7 kişilik Özel Harekat tarafından basılan Gökhan Türkmen’in işkence göreceği korkusuyla teslim olmayıp saklanmaya başladığı belirtiliyor.
Yaklaşık 2.5 yıl kaçak durumda yaşayan Gökhan Türkmen’in bu süre zarfında ailesiyle görüşmediği zaman zaman annesini aradığı ifade ediliyor. Kaçırılmadan 10 gün kadar önce son kez oldukça tedirgin biçimde annesini arayan Türkmen’in, “Eğer benden bir hafta haber alamazsanız suç duyurusunda bulunun” dediği belirtiliyor.
Bu sözlerinden sonra annesinin haber alamaması üzerine Antalya Emniyeti’ne giderek durumu bildirdiği ancak Emniyet’ten “Oğlunuzun arabası 10 gün önce Ankara’nın Ulus semtinde görüldü” bilgisi verildiği öğrenildi. Ancak Türkmen’in otomobilinin iki yılı aşkın süredir ve halen Antalya’da garajda, üstü brandalı olarak park halinde olduğu, Ulus’ta görülmesinin imkansız olduğu belirtiliyor.
Türkmen’le ilgili gariplikler bundan ibaret değil. 15 Temmuz’dan sonra kredi kartını eve bırakıp ayrılan ve bir daha hiç kullanmayan Gökhan Türkmen’in kredi kartından alışveriş yapıldığı ve adına iki adet hat açıldığı belirtiliyor. Avukatların bu iki hattı kimin açtığı, kimlerin üzerine açtırıldığına ilişkin suç duyurusu da sürüncemede bırakılmış durumda.
Aile, açılan bu iki hat ve aracın Ankara Ulus’ta görüldüğü bilgisinin kurgu olduğu, Gökhan Türkmen’in üzerine bir suçun yıkılmaya çalışılıyor olabileceğini belirtiyor.
POLİS KULLANILDI
2016 ve 2017 yılında gerçekleşen kaçırılma olayları Siyah Transporter’la doğrudan MİT tarafından gerçekleştirilirken, son dört kişinin kaçırılmasında Emniyet güçlerinin kullanıldığı, ardından sözkonusu kişilerin MİT’e teslim edildikleri görülüyor.
KAÇIRILANLAR BUGÜNE DEK HEP AYNI YERE GÖTÜRÜLDÜLERMİT’in Siyah Transporter kullanarak bizzat kaçırdığı ya da Emniyet’e kaçırttıktan sonra teslim aldığı kişilerin tamamının Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisindeki Özel Faaliyetler Başkanlığı’na götürüldüğü iddia ediliyor.
Buraya götürülen kişilerden Sunay Elmas ve Ayhan Oran gibi isimlerden yıllardır haber alınamıyor. Bazı isimler ise aylarca işkence gördükten sonra Ankara’nın Gölbaşı semtinde açık araziye bırakıldılar ve kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alındılar ve cezaevine gönderildiler.
“Çiftlik” olarak anılan MİT Özel Faaliyetler Başkanlığı, Hizmet Hareketi dışında Kürt ve sol hareketlerle ilişkili kişilerin ağır işkenceler gördüğü bir merkez olarak kullanılıyor. Sistematik işkencenin aylarca devam ettiği merkezde istenilen ifade kabul edilinceye kadar işkence kesintisiz olarak devam ediyor.
24 KİŞİ KAÇIRILDI
Bugüne kadar bilinene göre Hizmet Hareketi ile ilişkili olarak Türkiye’de kaçırılan ve MİT’in işkence çiftliği olarak bilinen Özel Faaliyetler Başkanlığı’na götürülen kişi sayısı 24’e yükseldi.Sunay ElmasMustafa Özgür GültekinHüseyin KötüceTurgut ÇapanMesut GeçerÖnder AsanAyhan OranMustafa ÖzbenCemil KoçakMurat OkumuşFatih KılıçDurmuş Ali ÇetinCengiz UstaÜmit HorzumHıdır ÇelikEnver KılıçZabit KişiOrçun ŞenyücelHasan KalaAhmet ErtürkYasin UganÖzgür KayaGökhan TürkmenSalim Zeybek


Son güncelleme: 13:41 26.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı