• Turkhane Logo

Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Fauci, sözlerinin Trump reklamında yanıltıcı şekilde kullanıldığını söyledi

Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Doktor Anthony Fauci, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir kampanya reklamında kendisine ait sözlerin yanıltıcı bir şekilde kullanıldığını söyledi. Fauci,

13:19 12 Ekim 2020 Pazartesi
Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Fauci, sözlerinin Trump reklamında yanıltıcı şekilde kullanıldığını söyledi
Beyaz Saray Sağlık Danışmanı Doktor Anthony Fauci, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir kampanya reklamında kendisine ait sözlerin yanıltıcı bir şekilde kullanıldığını söyledi. Fauci,

Aynı zamanda ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı olan Anthony Fauci, reklamda koronavirüsle mücadelede kimsenin daha fazlasını yapabileceğini düşünemiyorum diyor. Bu sözlerle, Faucinin, Trumpın koronavirüs salgınına karşı verdiği tepkiden memnun olduğu anlaşılıyor.
Covid-19la mücadele konusunda daha önce de Trump ile çatışan Fauci, aslında bu sözleriyle kendisinden ve diğer yetkililerden bahsettiğini söyledi.
Salgın hastalıklar uzmanı, şu ana dek hiçbir aday için destek açıklaması yapmadı.
Tartışmanın nedeni ne?30 saniyelik kampanya reklamında, Dr. Faucinin sözlerinden önce Başkan Trump koronavirüsten toparlanıyor, Amerika da deniyor.
Daha sonra Faucinin Neredeyse tüm zamanımı buna ayırıyorum. Her gün görev gücüyle birlikte Beyaz Saraydayım. Kimsenin daha fazlasını yapabileceğini düşünmüyorum sözleri duyuluyor.
Faucinin görüntüleri, Fox Newse Mart ayında verdiği bir röportaja ait.
Fauci yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyetçi Partinin reklam kampanyasında izinsiz kullanılan sözler, federal sağlık yetkililerinin çabalarıyla ilgili genel anlamlı bir açıklama, bağlamından kopartıldı. Yaklaşık 50 yıllık kamu hizmetimde, hiç açıkça bir siyasi adaya destek vermedim diye konuştu.
Trump kampanyası ise reklamı savundu.
Kampanya ekibinin sözcüsü Tim Murtaugh, Bunlar Dr. Faucinin kendi sözledi. Görüntüler, Dr. Faucinin Trump yönetimini övdüğü ulusal televizyon röportajından. Söylenen sözler doğru ve direk Dr. Faucinin ağzından dedi.
Fauci ve Trump daha önce tartıştı mı?Beyaz Sarayın koronavirüs görev gücünün önemli bir üyesi olan Dr. Fauci, kendisini birçok kez başkanın salgınla ilgili sözlerine açıklık getirmek zorunda buldu.
Nisan ayında Trump, #FireFauci (#Fauciyikov) etiketli bir twitter mesajını retweet etmiş, ancak daha sonra doktorun harika bir iş çıkarttığını belirtmişti.
Fauci, salgının ilk döneminde daha hızlı ve kapsamlı bir müdahalede bulunulması gerektiğini söylemişti.
Okulların yeniden açılması gibi konularda da Trump ile sık sık karşı karşıya gelen Fauci, Beyaz Sarayda Covid-19un yayılmasına neden olan bir etkinlik düzenlediği için Trump yönetimini eleştirmişti.
Dr. Fauci, Başkan Trumpın Yüksek Mahkeme adayını açıkladığı 26 Eylüldeki etkinliğe katılan en az 11 kişide koronavirüs saptandı.
Trump ne dedi?Başkan Trump, Faucinin sözlerinin kullanılmasını Bunlar Dr. Faucinin kendi sözleri. Belli valilere göre muhteşem bir iş çıkarttık diyerek savundu.
Trump, ABDde şu ana dek 213 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Covid-19un yayılmasıyla mücadelede maske ve karantina gibi önlemlere şüpheyle yaklaşmıştı.
1 Ekimde koronavirüs virüs tespit edilen ve üç gün hastanede yatan Trump, Pazar günü tamamen negatif olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 13:19 12.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı