• Turkhane Logo

Bahçeli muhalefeti tehdit etti: Hele bir sokağa çıkın da görün

Erdoğan'ın üslubuna benzer bir üslupla Macron'u hedef alan Devlet Bahçeli, "Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron'un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur?" dedi.

12:56 27 Ekim 2020 Salı
Bahçeli muhalefeti tehdit etti: Hele bir sokağa çıkın da görün
Erdoğan'ın üslubuna benzer bir üslupla Macron'u hedef alan Devlet Bahçeli, "Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron'un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur?" dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İYİ Parti’yi eleştirerek, Akşener’in “TKP’ye katılırız AKP’ye katılmayız” sözleri için, “Ha TKP, ha CHP” dedi. Grupta konuşan Bahçeli, Erdoğan’ın üslubuna benzer cümleler sarf ederek Macron’u hedef aldı ve “Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron’un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef seçti” ifadelerini kullandı.“Milletimizin istediği kaos değil, huzur, gelişme, birlik ve beraberliktir. Siyaseti sokağa havale edenlerin sonu elbette meçhuldür” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Ne CHP, ne HDP, ne de İYİ Parti aziz Türk milletine bir gelecek vaat edemeyecektir. Bunların ahı gitmiş, vahı kalmıştır. Cumhur İttifakı 7 düvele direnmektedir. Zillet siyaseti ise vurgun yemiş, bu masalın sonuna karmaşık ihtilaflarla gelmiştir. Ha TKP, ha HDP, ha CHP… Bunlar arasında ne fark vardır?”

“Türkiye’yi sokakta teslim almayı hedefleyen, terörist Demirtaş’ı aynı üslupla öven bunlar değil midir? Birlikte anayasa yazmaya hazırlanan bunlar değil midir? HDP’yi MHP’ye tercih edecek kadar zıvanadan çıkan bunlar değil midir? Siyaseti sokağa havale edenlerin sonu meçhuldür” diyen Bahçeli, İYİ Parti’yi hedef aldı.


“HELE ÇIKSINLAR SOKAĞA”

3 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık seçimleri için de ilginç bir göndermede bulunan Bahçeli, “Biden’ın iktidarı devirme açıklaması son derece uyanık olmamızı gerektirmektedir. Bazı alçak kalem sahipleri ve yorumcuları ateşle oynamaktadır” dedi.

Kürt sorununun çözümüne de karşı çıkan Bahçeli, “Hele bir çıksınlar da sokağa görsünler dünyanın kaç bucak olacağını. Türkliye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokakta bırakılmayacak, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir” diye tehdit savurdu.

“SİYASİ ŞİZOFREN MACRON’UN SAHİBİ KİM?”

“AB ülkelerine hakim olan Türk ve İslam düşmanlığı kaygı vericidir. Berlin’de Mevlana Camii’ne yapılan kalabalık polis operasyonu inançlarımıza adi bir suikast girişimidir. Hollanda Özgürlük Partisi’nin soysuz başkanı, Cumhurbaşkanına ‘terörist’ diyecek kadar alçalmıştır” diyen Bahçeli, son zamanlarda Avrupa kentlerindeki Müslümanlara yönelik saldırılara da tepki gösterdi.

Bahçeli, tıpkı Erdoğan gibi cümleler sarf ederek Macron’u hedef aldı. Bahçeli, Macron için, “Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron’un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef seçti. Allah katında kıyamete kadar geçerli olacak tek hak din İslam’dır. Dinin sahibi Allah’tır, Macron’un sahibi kimdir?” sözlerini sarf etti.

ERDOĞAN DA “ZİHİNSEL TEDAVİYE İHTİYACI VAR” DEMİŞTİ

23 Ekim’de yaptığı bir konuşmada Erdoğan, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktada kontrol” demişti.

Erdoğan bir kez daha Macron’u hedef aldığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir. Buradan sesleniyorum, siz faşistsiniz, siz Nazi’nin zincir halkalarısınız. 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa’daki Musevilere yönelik linç kampanyasının benzerine Müslümanlar maruz kalıyor.”

TÜRKİYE OLASI PAZARINI KAYBEDEBİLİR

Türkiye ile Fransa arasında dış ticaret hacmi son yıllarda Türkiye’nin lehine bir görünüm çizerken, Fransa’ya yapılan ihracat 2019 yılının tamamı dikkate alındığında beş yılın zirvesinde. Başka bir deyişle iki ülke arasındaki olası boykot savaşlarında Türkiye önemli bir pazarını kaybedebilir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Fransa ile 2013 yılında 8,6 milyar doları bulan ithalat 2019 yılına gelindiğinde 6,7 milyar dolara kadar geriledi.

Ocak-Ağustos dönemi dikkate alındığında 2020 yılında da Fransa’dan yapılan ithalatın düşüş ivmesine devam ettiği görülüyor. Buna göre 2019 Ocak-Ağustos döneminde 4,3 milyar dolar olan Fransız ithalatı, 2020’nin aynı döneminde 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ÜÇ ÜLKEDEN MACRON’A DESTEK: EN DİP NOKTA

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Erdoğan’ın Macron’a saldırılarını şu ana kadarki en dip nokta olarak nitelendirirken, Hollanda ve İtalya da Fransa ve Macron ile dayanışma gösterdiklerini duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Macron’a saldırıları devam ettikçe, Fransa ile dayanışma içinde olacağız. Bu kesinlikle kabul edilemez. Erdoğan’ın Macron’a saldırıları şu ana kadarki en dip nokta. Fransa’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.
  President Erdogan’s words addressing President @EmmanuelMacron are unacceptable. The Netherlands stands firmly with France and for the collective values of the European Union. For the freedom of speech and against extremism and radicalism. — Mark Rutte (@MinPres) October 26, 2020
 

Son güncelleme: 12:56 27.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı