• Turkhane Logo

Babacan: Erdoğan’ın tehdit ve şiddet karşısındaki tavrı vahimdir

Ali Babacan: Erdoğan, 2018 seçimlerini kaybetmiştir. Bir başka partinin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilmek ve Meclis çoğunluğunu sağlamak, Erdoğan açısından yenilgidir.

13:16 23 Ocak 2021 Cumartesi
Babacan: Erdoğan’ın tehdit ve şiddet karşısındaki tavrı vahimdir
Ali Babacan: Erdoğan, 2018 seçimlerini kaybetmiştir. Bir başka partinin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilmek ve Meclis çoğunluğunu sağlamak, Erdoğan açısından yenilgidir.



Siyasetçi ve gazetecilere yönelen şiddet girişimlerinin son dönemde artmasıyla ilgili konuşan Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Tehdit, şiddet suçtur. En basit konularda topa giren Cumhurbaşkanı hiçbir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı’nın bu konuda bir duruş sergilememesi çok vahimdir dedi.

Siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırı ve tehditler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir açıklama yapmamasının ‘vahim’ olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Tehdit suçtur, şiddet suçtur, şiddeti teşvik etmek suçtur. Hukuk devletinde böyle bir şey kabul edilemez” ifadelerini kullandı.


‘EN BASİT KONULARDA TOPA GİREN ERDOĞAN…’ 

Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Babacan, şöyle devam etti: “Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı şiddete maruz kaldı. Türkiye, bu olayı soruşturan savcıların alenen tehdit edilebildiği bir ülke oldu. En basit konularda topa giren Cumhurbaşkanı hiçbir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı’nın bu konuda bir duruş sergilememesi çok vahimdir. Şiddete göz yummak kabul edilemez.

‘ŞİDDET, SİYASETİN KIRMIZI ÇİZGİSİ OLMALI’  

Bunlar siyasetin kırmızı çizgisi olmalıdır. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısına saldırılıyor, iktidarın ortağından geçmiş olsun telefonu gitmiyor. Tersine durumu tırmandırıyor. Cumhurbaşkanının bu tür durumlarda hukuktan yana taraf olması lazım, ‘buna karşıyım, yanlıştır’ demesi lazım. Yanlış ortaklarla yola çıkmak böyle yoldan çıkartıyor. Ama bu bir mazeret değil, çünkü yanlış ortağı seçen de Cumhurbaşkanının kendisidir.”

‘ERDOĞAN, 2018 SEÇİMLERİNDE KAYBETMİŞTİR’ 

Babacan, 2018 Genel Seçimleri’nde MHP desteği ile seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında bir yenilgiye uğradığını da söyledi:”Sayın Erdoğan, 2018 seçimlerini kaybetmiştir. Bir başka partinin desteğiyle Cumhurbaşkanı seçilmek ve Meclis çoğunluğunu bir başka partinin desteğiyle sağlamak AK Parti açısından da Sayın Erdoğan açısından da bir yenilgidir. Bu bir zafer değildir” dedi.

 

Son güncelleme: 13:16 23.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı