• Turkhane Logo

Avukatlardan halka ‘bizimle birlikte yürüyün’ çağrısı

İstanbul Barosunun ardından İzmir Barosu da avukatlara yarın için yürüyüş çağrısında bulundu.

23:10 28 Haziran 2020 Pazar
Avukatlardan halka ‘bizimle birlikte yürüyün’ çağrısı
İstanbul Barosunun ardından İzmir Barosu da avukatlara yarın için yürüyüş çağrısında bulundu.

AKP’nin baroların yapısını değiştirmeye yönelik başlattığı çalışmalara karşı savunmanın mücadelesi sürüyor. İstanbul Barosu 50 bin avukatla eyleme hazırlanırken, İzmir Barosu da avukatlara yarın için yürüyüş çağrısı yaptı. İzmir Barosu, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından şu çağrıda bulundu:

“Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek için tüm meslektaşlarımızı 29.06.2020 Pazartesi günü saat 19:00’da İzmir Barosu Merkez Binası önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak cübbelerimizle yürümeye çağırıyoruz.”

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, avukatların ve avukatlık mesleğinin çözülmesi gereken birçok sorunu olmasına karşın, siyasi iktidarın baroların seçim sistemine yönelik yapmak istedikleri düzenlemenin baroların ya da avukatların ihtiyacı değil, siyasi iktidarın ihtiyacı olduğunu ifade etti.


Baroların yapısına yönelik müdahalenin sadece avukatların değil aynı zamanda yurttaşların da sorunu olduğunu ifade eden Yücel, şunları dile getirdi: “Barolara yapılmak istenen müdahale gerçekte yurttaşların hak ve özgürlüklerine yapılan bir müdahaledir. Bugün baroların mücadelesi yargının bağımsız kalan son ayağına sahip çıkma mücadelesidir. Baroların bugün yaptığı, her şeyden önce yurttaşların haklarını korumaktır. Biz hukuksuzluğa karşı meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza direneceğiz. Bu zamana kadar yanlarında olduğumuz tüm yurttaşlarımızı da bu mücadelede yanımızda görmek en büyük arzumuzdur” dedi.

Son güncelleme: 23:10 28.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı