• Turkhane Logo

Avukat Kemal Uçar 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı: Hakkındaki sözde delilleri tek tek sıraladı

15 Temmuz davalarında bazı askerlerin avukatlığını yapan ve davalarda gündeme gelen hukuksuzluklara dile getirdiği için hakkında iddianame hazırlanan avukat Kemal Uçar 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

09:28 07 Kasım 2019 Perşembe
Avukat Kemal Uçar 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı: Hakkındaki sözde delilleri tek tek sıraladı
15 Temmuz davalarında bazı askerlerin avukatlığını yapan ve davalarda gündeme gelen hukuksuzluklara dile getirdiği için hakkında iddianame hazırlanan avukat Kemal Uçar 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.



14 Mart 2018’te tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Uçar’ın yargılandığı İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi “Örgüt Üyeliğinden değil, örgüte üye olmamakla beraber yardım etme” suçundan cezaya karar verdi.

Uçar üzerine atılı suçlamayla ve mahkemedeki savunmasıyla ilgili sosyal medya hesabı twitterdan bir flood yayınladı.


İşte açıklamalar;

1. SON SÖZÜM:

“Hakkı savunanın son sözü olmaz!”

(Mahkeme başkanının son sözümü sorması üzerine…)

Şimdi soruşturma aşamasından itibaren biraz “özet” geçeyim.

Eğer kabul ederse @caglarcilara ile program yapıp ayrıntıları anlatmak isterim…
  1. SON SÖZÜM:
“Hakkı savunanın son sözü olmaz!”

(Mahkeme başkanının son sözümü sorması üzerine...)

Şimdi soruşturma aşamasından itibaren biraz “özet” geçeyim.

Eğer kabul ederse @caglarcilara ile program yapıp ayrıntıları anlatmak isterim... — Kemal Uçar (@crkml) November 6, 2019
2. Hakkımdaki soruşturma, “er yada geç hakim karşısına çıkacak olan” ve F...metre’nin mucidi olan, “kahraman” Tümamiral Cihat Yaycı’nın suç duyurusu üzerine başlatılıyor. Savcılık İstanbul TEM Şubeye yazı yazarak örgüt bağlantımın araştırılmasını istiyor..

3. TEM Şube’den 11 maddelik havuz sorgusundan F... bağlantım olmadığına dair cevap geliyor. Atmış olduğum twitler de dosyada bulunduğu için, savcılık bu belgelerle benim hakkımda “Arama ve Gözaltı” kararı çıkartıyor… Aynı gün TEM Şubeden memur arkadaşlar evime geliyorlar…

4. Tam 12 gün boyunca neden gözaltına alındığımın ayrıntılarını söylemediler. 12.gün üst kata çıkarıp ifademi aldılar. 13.gün hakim karşısına çıkarıp tutukladılar. Beni tutuklayan hakimlik, Zindaşti’yi “kaçma şüphesi yok” diye serbest bırakan hakimlik…

5. Sadece 1 gün Metris’te misafir edildim. Ardından Silivri 9 No’ya geçtim. Orada da sadece 1 gün tek kişilik odada kalıp ertesi gün A5-36 No’lu koğuşa geçtim.
Koğuşta Karacı Yarbay ve Havacı Albay (müvekkilim) ile beraber tatil gibi bir 4 ay yaşadım. Allah onlardan razı olsun…

6. Koridorda komşularım arasında HHO Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen de vardı.

Onunla; bana Teyyareci diye bağırdıktan sonra, kapı altından yaptığımız konuşmaları çok özledim…Allah ondan da beni çok iyi ağırlayan diğer komşularımdan da razı olsun..

7. İddianamem hazırlandığında çok güldüm… Gülmesem küfredecektim…
Bu arada söylemeyi unuttum, ben hem Örgüt Üyeliği’nden hem Örgüt Propagandası yapmaktan ayrı ayrı tutuklanmıştım. Ama her iki suçtan da bana ceza verilmedi…

8. Şimdi kısaca suçlamalara ilişkin bazı dellillere değineyim.

– BankAsya’da hesabı olan bir avukatın (Soruşturması dahi yok) yanında sigorta yatırmak…
(Sene 2008) – Asya Termal Otel’de kalabileceği değerlendirilen bir arkadaşımla (Soruşturması dahi yok) telefon görüşmesi…

9.- Digitürk’ü iptal ettiren bir arkadaşımla (Soruşturması dahi yok) telefon görüşmesi…
Benim 8 yıldır Digitürk aboneliğim var ve iptal ettirmedim. Ama bu durum benim lehime delil olamadı…
– İhraç edilip göreve iade edilen biriyle telefon görüşmesi…(Yanlış okumadınız)

10.- Onlarca müvekkil/müvekkil yakını ile yaptığım telefon görüşmeleri… Haliyle o müvekkillerimin hem soruşturması hem kovuşturması var…

– Cezaevinde hayatını kaybeden Albay Adnan Çetin’e “şehit” demek…
(Bunu da yanlış okumadınız.)

11. - 600 kişilik turistik Antalya Adonis Otelde kalmıştım 29-30 Eylül 2011 Tarihinde.
Meğer o gün o otelde tanımadığım bir kişi daha kalmış.
16 Şubat 2017’de bir ihbar gelmiş…

İhbara göre; Bu adam Abd’nin Orlando Eyaletinde “Geleneksel Türk Yemek Festivali” düzenleyecekmiş!

12. Bu ve benzeri komedi delillerle Örgüt Üyesi olmakla suçlandım… Örgüt propagandası yapmak delillerim ise, atmış olduğum twitler. Bu konuyu Çağlar’da anlatırım. Zira çok uzun. Nerdeyse tamamı Şubat 2018’de Harbiyeliler ile ilgili attığım twitler…

13. Şimdi de lafı fazla uzatmadan, ev hapsine çıkarıldığım ilk duruşmamda söylediğim bazı cümlelere kısa kısa değineceğim.

– Savcı bey bu iddianameyle demiş ki; ben istersem herkesi F...cü yaparım. Savcı beyin tek kriteri var; “Nefes alsın yeter!”

14.- Alb. Adnan Çetin’e “şehit” dememi şöyle açıkladım;

Ben istersem sürahiye taparım, bardak kırılınca şehit oldu, derim. Paşabahçe bana dava mı açacak?

Tamam, 7 kat arşa belki müzekkere yazamayız. Ama Diyanet İ.B.’na müzekkere yazıp kimlere şehit denir sorulmasını istiyorum.

15. Adonis Otel’de kaldığım ve o otelde kalan kişi hakkındaki cevabım;

Adam hakkında ihbar, o günden tam 6 sene sonra yapılıyor. Sadece ben değil, adamın kendi bile yemek festivali düzenleyeceğini bilmiyor. Savcı bey dosyaya şüpheli mi arıyor, adliyeye münevcim mi bakıyor!?

16. Arkadaşlar verdiğim cevapların hepsini yazamıyorum. Burada keseyim ve Örgüt Propagandasına geleyim.

Şunu söyledim; Benim Savaşan Meleklerim de olmasaymış şöyle ağzımın tadıyla örgüt propagandası yapamayacakmışım!

17. Düşünün; Teğmen Çelebi’nin (Mehmet Ali Çelebi) 2018 yılı Şubat ayında Anıtkabir’de gözaltına alınan Harbiyeliler ve aileleriyle ile ilgili attığı bir twiti, RT yaptığım için bile hesap sormaya kalktılar.  @tgmcelebi

18. Evet, biraz da bugüne değineyim. Zira hafızamda daha taptaze duruyor. Tırnak içine aldığım cümleleri neredeyse harfiyyen söyledim… Belki önce açıklamasını yapar, sonra cümlelerimi söylerim… Bir sonraki twitlerde onları anlatarak devam edeceğim…

19. AÇIKLAMA Pazartesi günü HHO Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen’in karar duruşması vardı. Duruşma sonunda “Vatan Sağolsun” diye bağırmıştım.
Mahkeme başkanı bugünkü dosyama ihbarda bulunarak kendisini tehdit ettiğimi yazmış.
Güya ben; Vatan sağolsun, darısı başınıza, demişim.

20. Bugün savunmamda bu hususa şöyle değindim; “Ben böyle bir cümle kurmadım. Ama böyle bir cümle kurduğumu iddia edip ispat edemeyenler ŞEREFSİZDİR, ALÇAKTIR, NAMUSSUZDUR!” Mesajımı alan almıştır heralde!

21.  “Bana hukuksuzluk yapanlardan, Harbiyeli kızöğrencilerim, Savaşan Meleklerim Nagihan Yavuz’a, Nimet Ecem Gönüllü’ye ve Şuheda Sena Öğütalan’a hukuksuzluk yapanlardan ve adını sayamadığım bütün müvekkillerime hukuksuzluk yapanlardan; +++

22. +++ kaybolan adalet düzeni yeniden tesis edildiğinde, onlardan hukuk önünde hesap sormazsam Bana da Kemal Uçar demesinler!”

23.Bana hukuksuzluk yapanlara; “Benim çektiğim acıların aynısını kendileri de çekmeden, evladımın çektiği acıların aynısını kendi evlatları da çekmeden, ailem ve ailem gibi sevdiklerimin acısının aynısını ailesi ve ailesi gibi sevdikleri de çekmeden can veremesinler inşallah!”

24. “Soruşturma aşamasında görevli yargı mensupları için en vahim şey nedir biliyor musunuz? Dosyayı hazırlarken hukuksuzluk yapmak…Bundan daha vahim olanı nedir biliyor musunuz? O hukuksuzluğu Kemal Uçar’a yapmak…”

25. Bana hukuksuzluk yapanlara hitaben;“Ya bundan sonra Türk milleti adına hareket etsinler ya da kimlerin gönlünü eğlendirmek istiyorlarsa gitsinler maaşlarını bundan sonra onlardan alsınlar…”

Son güncelleme: 09:28 07.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı