• Turkhane Logo

Aliyev: Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor, listesi bende var

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

15:21 26 Ekim 2020 Pazartesi
Aliyev: Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor, listesi bende var
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ateşkesi isteyen ülkelerin Ermenistana silah gönderdiklerini belirterek, “Ateşkesi isteyen niye silah gönderir. Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar” dedi.
Aliyev, Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan ordusunun başlattığı Dağlık Karabağı işgalden kurtarma operasyonuyla ilgili ulusala seslendi.
Bugün saat 08.00da savaş bölgesindeki cenazelerin alınması ve esirlerin değiştirilmesi amacıyla insani ateşkes kararı verildiğin hatırlatan Aliyev, Ermenistanın daha önceki iki ateşkeste olduğu gibi yine süreci ihlal ettiğini söyledi.
Azerbaycan ordusunun operasyona başladığı 27 Eylülden bu yana Ermenistanın 252 tankının imha edildiğini, 53 tankının ele geçirildiğini, 6 adet S-300 sistemi imha edildiğini bildiren Aliyev, Ekonomisi bu kadar kötü olan bir ülkeye bu kadar pahalı silahlar nereden geliyor. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası? ifadelerini kullandı.
Aliyev, Ateşkes isteyenler Ermenistana silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir. Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar şeklinde konuştu.
Gubatlı rayonunun işgalden kurtarıldığını gece açıkladığını hatırlatan Aliyev, Zengilanın Birinci Alibeyli, İkinci Alibeyli, Rebend ve Yenikent, Cebrailin Qovşutlu, Sofulu, Dağ Maşanlı, Kürtler, Hovuslu ve Çelebiler, Gubadlının Padar, Efendiler, Yusufbeyli, Çaytumas, Hanlık, Sarıyataq ve Molla Burhan köyleri de işgalden kurtarıldı dedi.
Müdahale olursa Türk F-16larını semada göreceksinizAliyev, Türk F-16ları kullandığımız söyleniyor, tatbikat için geldiler. Şu an kullanılmıyorlar. Eğer Azerbaycana dış müdahale olursa, Türk F-16larını semada göreceksiniz dedi.

Son güncelleme: 15:21 26.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı