• Turkhane Logo

Akşener’den Erdoğan’a tepki: Yeni Cami’de dilenip Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı bağış kampanyasında 550 milyon lira toplandığının açıklanmasını eleştirdi.

14:11 03 Nisan 2020 Cuma
Akşener’den Erdoğan’a tepki: Yeni Cami’de dilenip Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı bağış kampanyasında 550 milyon lira toplandığının açıklanmasını eleştirdi.



“Devletin vatandaşına harcayacağı 550 milyon lirası yok mu” dedi.

Erdoğan’ın İtalya’ya, İspanya’ya yardım gönderdiğini hatırlatan Akşener, “Ama bu iki ülkenin hükumetleri kendi vatandaşına IBAN gönderip yardım toplamıyor. Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız” diye konuştu.


Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

DEVLETİN 550 MİLYON LİRASI YOK MU?

“Sayın Erdoğan’ın açıkladığı bağış kampanyası ve bu kapsamda toplanan 550 milyon liralık para hükumetin ekonomik olarak sıkışmış olduğunun bir başka göstergesi. Yani devletin vatandaşı için harcayacak 550 milyon lirası yok mu da, bu parayı vatandaşın kendisinden toplamaya çalışıyoruz? Bu sorunun cevabı yok. Sayın Erdoğan İtalya’ya İspanya’ya yardım uçağı, yardım gemisi gönderdiğimizi söylüyor ama bu iki ülkenin hükumetlerinden hiçbiri kendi vatandaşlarına IBAN gönderip yardım toplamıyor. Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız.

HÜKUMET KRİZİN EKONOMİK YÜKÜNDEN KAÇIYOR

(Sokağa çıkma yasağı) Benim değerlendirmem, bu kaçışın birincil sebebinin ekonomik olduğu yönünde. Çünkü zorunlu karantinayı veya sokağa çıkma yasağını hükumet ilan ettiği takdirde, bu durumun insanlarımıza getireceği ekonomik yükü karşılamak, oluşacak zorlukları da yine ekonomik olarak hafifletmek zorunda. Bu bir hukuki zorunluluk. Ama görüyoruz ki hükumet, itinayla krizin ekonomik yükünden kaçınmaya çalışıyor. Daha önce S400’lere 4 milyar dolar, Suriyelilere 40 milyar dolardan fazla harcadık. Sayın Erdoğan “gerekirse Suriyeli sığınmacılara bir 10 yıl daha bakarız” demişti. Hal böyleyken ve hükumet de gereken ekonomik adımları atmadığına göre, bu kaynaklar ya çarçur edilmiş, ya da bir başka problem nedeniyle vatandaşlarımıza harcanmak istenmiyor.

ERDOĞAN’IN ÖFKESİNİN FATURASINI VATANDAŞ ÖDÜYOR

(Belediyelerin yardım kampanyası) Ben de bu kampanyalara 3’er emekli maaşımla katkı sağladım. Ne var ki Sayın Erdoğan, her zamanki düşmanlaştırıcı tavrıyla, böyle güzel inisiyatifleri desteklemek, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yapmak yerine, onlara alternatif kampanya başlatmayı ve İstanbul ile Ankara’nın kampanya hesaplarını dondurmayı tercih etti. Vatandaşın hayrına iş yapanları sevmez Sayın Erdoğan… Çünkü oluşacak bir potansiyel siyasi rantı kaptırmayı istemez. Oysa ben eminim ki, İstanbul ve Ankara şu an AK Parti’de olsaydı, bizzat kendisi bu kampanyasını yerel yönetimler üzerinden yapıp, bir de ballandıra ballandıra anlatıyor olurdu. Kendisinin bu tip davranışlarına artık şaşırmıyorum, ama yenemediği öfkesinin faturasını bu vatandaş ödüyor, ona üzülüyorum. ”

Son güncelleme: 14:11 03.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı