• Turkhane Logo

AKP’li trollerden sağduyulu polislere tepki: ABD’de leşini sererlerdi

Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan orman yangının arka planında otel yapımı için kundaklama iddiası gündeme geldi.

11:35 25 Mayıs 2020 Pazartesi
AKP’li trollerden sağduyulu polislere tepki: ABD’de leşini sererlerdi
Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan orman yangının arka planında otel yapımı için kundaklama iddiası gündeme geldi.

Antalya’nın Kaş ilçe merkezindeki doğal güzelliği ile ünlü Çukurbağ Yarımadası’ndaki lüks villalara yakın olan maki ve zeytin ağaçlarının bulunduğu orman alanında gece 01.45 sıralarında yangın çıktı. Ormanlık alanda başlayan yangın 2 saat 15 dakikada söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu villaların bulunduğu alana 20 metre kala kontrol altına alındı.

25 dönüm makilik ve zeytinlik alan zarar görürken, yangının aydınlatma direğindeki ampulün kısa devre yapması sonucunda çıktığı belirtildi. Yangının ardından ortaya çıkan manzara ise ‘kundaklama’ iddiasını gündeme getirdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ


Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yangın Yönetim Merkezi, sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının duyurusunu akşam saatlerinde yaptı.

Yangın Yönetim Merkezi’nin açıklamasında, “Dün gece Antalya/Kaş’ta Orman Arazisi olmayan alanda meydana gelen yangında yine görev başındaydık. Şiddetli fırtına sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple 01.45’te çıkan yangın; 6 arazöz, 2 su ikmal ve 4 ilk müdahale aracının katılımı ile 04.00’da kontrol altına alındı” denildi.

Yangının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepkilerini dile getiren paylaşımlarda bulundu.

HALUK LEVENT’TEN PAYLAŞIM

Sanatçı Haluk Levent twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Kaş’ta yanan (yakılan) yer için etiketleyen arkadaşlar! Ayvalık için Mudanya için ne yaptıysak onu yapacağız merak etmeyin! İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığını ziyaret edip fidanlar için gün almak” dedi.

Bir vatandaş, ‘Tam otellik yanmış’ yorumu yaparken, bir başka vatandaş ise “Orayı tekrar ağaçlandırmak yerine imara açılmasına izin veren kim varsa vatana ihanetle yargılanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Son güncelleme: 11:35 25.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı