• Turkhane Logo

AKP’li milletvekilinin derdi tutuklular değil tahliyeler sonrası cezaevindeki tavukların ne olacağı

AKP Milletvekili Ali Özkaya, kasten öldürme, uyuşturucu ticareti ve cinsel suçları işleyenlerin açık cezaevine geçişini komisyonda savundu: “Hayvanlar, tavuklar, hepsinin bakımı var”.

17:04 06 Nisan 2020 Pazartesi
AKP’li milletvekilinin derdi tutuklular değil tahliyeler sonrası cezaevindeki tavukların ne olacağı
AKP Milletvekili Ali Özkaya, kasten öldürme, uyuşturucu ticareti ve cinsel suçları işleyenlerin açık cezaevine geçişini komisyonda savundu: “Hayvanlar, tavuklar, hepsinin bakımı var”.





İnfaz yasasının görüşüldüğü TBMM’deki komisyon toplantısında ilginç diyaloglar oldu. Teklife eklenen maddeyle teklifin kanunlaştığı tarihten önce işlenmiş 10 yıl ve üzeri hapis cezası alınan suçlardan dolayı en fazla 3 aylık bir süre kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin açık ceza infaz kurumuna alınacak. Terör suçları hariç olmak üzere kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işleyenler de teklif yasalaştıktan sonra açık cezaevinden geçici süreyle de olsa tahliye olacak.


CEZAEVİNDEKİ HAYVANLAR, TAVUKLAR, HEPSİNİN BAKIMI VAR

Adalet Komisyonunda getirilen değişikliğe imza atan isimlerden AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya, açık cezaevlerinin değişiklikle boşalacağını, yerlerine kapalı cezaevinden geçiş için teklifi yaptıklarını söyledi. Özkaya, teklifi şu sözlerle savundu: “Malum, biz bu maddeyle açık cezaevinde olan 75 bin kişiyi izinli olarak gönderiyoruz. 31 Mayıs, gerekiyorsa 3 defa daha uzatmak. Cezaevlerini biliyorsunuz ki kapalı cezaevlerinin iş ve işlemlerini yürüten kişiler açık cezaevindeki hükümlüler. Onların hepsini birden gönderdiğinizde cezaevinin yemeği çıkacak, cezaevinin fırını çalışacak, tarım cezaevindeki hayvanlar, tavuklar, hepsinin bakımı var. Bir taraftan da bir kısım hükümlüler için hiçbir imkân getirilemiyor, onlara da bir nebze olsun erken açığa çıkma ihtimali veriyoruz. O bir yıllık süre içinde açıkta bulunsunlar, isteyenler buraya çıksınlar ve o hizmetlere yardımcı olsunlar.”




UYDURULMUŞ SUÇTAN MAHKÛM OLANLAR DA KAPSAMA ALINMALI


CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver de komisyonda siyasi suçlardan mahkum olanlarında düzenleme kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Ünver, “Tüm muhalifleri susturmayı amaçlayan, uydurulmuş suçtan mahkûm olan, tutuklanan kişilerin “af” “infaz düzenlemesi” ne derseniz deyin, bu teklifin kapsamına alınması gerekmektedir” dedi.

DÜN MAKBUL DEDİĞİNİZE BUGÜN TERÖRİST DİYORSUNUZ

Ünver, teklifle ilgili konuşmasında şunları kaydetti: “Teklif sahiplerinden açıklama yapan Sayın Ali Özkaya, “Siyasi suç diye bir suç yoktur, terör suçu vardır. Ayrıca Avrupa’daki terörle mücadeleyle Türkiye’yi bir tutmamak gerekir” dedi. Bu değerlendirme karşısında hayrete düşmemek gerçekten mümkün değil. Kendisi; lideri zamanında, konjonktür gereğince, o günkü siyasi koşullarda mahkûm edilmiş bir partinin mensubu. Güç ele geçince insan geçmişte yaşadıklarını unutmamalı, siyasi hareketler de geçmişlerini unutmamalı. Geçmişlerinde yaşadıklarını bugün, başkalarına özellikle de muhaliflere yaşatmamalı. Bu konuda sizden daha tutarlı bir siyasi duruş beklemek tüm toplumun hakkı. Hani, hep  vesayetle mücadeleden bahsedersiniz ya, bugün, vesayet makamı maalesef siz oldunuz, bundan vazgeçerseniz ülkemiz açısından daha isabetli olur. Mesela daha önce de söylendi, dün ‘terör’ dediğinize bugün demiyorsunuz. Örneğin, Ergenekon yargılamaları. Dün ‘makbul hareket’ dediğiniz FETÖ’ye bugün ‘terörist’ diyorsunuz. Devlete karşı işlenen suçlarda, özellikle siyasi suçlarda ve özellikle ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte…’ diyerek başlayan bir nitelemeyle tüm muhalifleri susturmayı amaçlayan, uydurulmuş suçtan mahkûm olan, tutuklanan kişilerin ‘af’ ‘infaz düzenlemesi’ ne derseniz deyin, bu teklifin kapsamına alınması gerekmektedir.”

Son güncelleme: 17:04 06.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı