• Turkhane Logo

AfSV'nin Direktörü Alp Aslandoğan’dan ‘Atlanta Dosyası’ ilgili Videolu açıklama

AfSV’nin sosyal medya hesabında 16 Temmuz 2020 tarihinde 'Atlanta Dosyası' ile ilgili iddialara ilişkin kısa bir açıklama yapılmıştı. O açıklamanın ardından yapılan eleştiriler üzerine kurum direktörü Alp Aslandoğan videolu bir mesaj yayınladı.

22:38 06 Ağustos 2020 Perşembe
AfSV'nin Direktörü Alp Aslandoğan’dan ‘Atlanta Dosyası’ ilgili Videolu açıklama
AfSV’nin sosyal medya hesabında 16 Temmuz 2020 tarihinde 'Atlanta Dosyası' ile ilgili iddialara ilişkin kısa bir açıklama yapılmıştı. O açıklamanın ardından yapılan eleştiriler üzerine kurum direktörü Alp Aslandoğan videolu bir mesaj yayınladı.

AfSV 16 Temmuz 2020 tarihinde sosyal medya hesabından ‘Atlanta Dosyası’ ile ilgili gündeme getirilen iddialara ilişkin kamuoyuna bir açıklama yapmıştı.
 
Açıklamada fazla detaya girmeden olaylar karşısında Hizmet’in duruşu anlatılmış ve ‘Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hayatı boyunca hep hakkı tavsiye ettiği, her zaman istikamet üzere hayat sürülmesinin önemini vurguladığı’ belirtilmişti.
 
Aynı zamanda Hocaefendi’nin, sevenlerine her işlerinde kul hakkına riayet, kanunlara uygunluk ve ahlak kurallarına bağlılık tavsiyesinde bulunduğu da bir kez daha vurgulanmıştı.





Bu açıklamanın ardından çeşitli soru ve eleştiriler gelince Hizmet Hareketi’nin kurumsal hesabından bu kez videolu bir açıklama geldi. 

AfSV Direktörü Alp Aslandoğanın videolu mesajında yanlış anlaşılmalara ilişkin hem özeleştiri yapıldı hem de özür dilendi.

  AfSVnin 16 Temmuz 2020 tarihli açıklaması ile ilgili kurum direktörü Alp Aslandoğan’ın video mesajı: https://t.co/jCPuctBhch — AfSV Türkçe (@AfSV_TR) August 6, 2020
Açıklamanın satır başları şöyle:

‘16 Temmuz açıklaması dostlarımızın önemli bir kısmına bizim niyetimizden tamamen farklı bir şekilde yansımış. Açıklama bizim genel durumumuzla bağdaştırılamamış ve rahatsızlık oluşturmuştur. Bundan dolayı çok üzgünüz. Açıklamamızda bu yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bilgi ve ifade yetersizliklerinden ötürü şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına sizlerden özür diliyorum

Atlanta dosyası ile ilgili perspektifimiz şudur… Ortaya atılan iddiaların kişilere bakan yönü ile Hizmet Hareketine bakan yönü ayırt edilmelidir. Konunun tarafları ticari anlaşmazlıklarını mahkemeye taşımışlardır.  Olayın Hizmet Hareketine bakan yönü ile ilgili de Atlanta Şehir Platformu 9 Temmuz’da bir açıklama yapmıştır. O açıklamada da geçtiği üzere olayda adı geçen ve Hizmet Hareketinde aktif rolü olan kişilerin bu aktif rolü 2 yıl önce sonlandırılmıştır.

  Atlanta Şehir Platformu adına medyada geçen Atlanta’daki bir şirketin iflası ile ilgili haberlerle alakalı açıklamamızı aşağıda bulabilirsiniz.
Not: Daha once ihtiyaç duymadığımız için Twitter hesabımız yoktu. Bu açıklamayı yapmak için bu hesabı açma ihtiyacı duyduk. Bilginize. pic.twitter.com/8DXtoBkKwj — Atlanta City Platform (@AtlantaPlatform) July 9, 2020  
Net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; AfSM’nin Hizmet Hareketinin temel ahlaki değerlerine aykırı davranışları koruyucu bir tavır alması kesinlikle söz konusu değildir. Atlanta olayında da Hizmet Hareketinin etik değerleri ile uyuşmayan yönler bulunmaktadır, bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz.

‘Hepimizin bildiği gibi Hocaefendi, hayatı boyunca muhataplarına hukuk çerçevesinde ve Evrensel ahlaki değerler çerçevesinde hareket etmeyi ders vermiştir. Bu çerçeve dışındaki davranışları hiçbir zaman tasvip etmemiştir ve böyle davrananları da hiçbir zaman korumamıştır.
 

Son güncelleme: 22:38 06.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı