• Turkhane Logo

4 yaşındaki Leyla’nın öldürülme sebebi ‘miras anlaşmazlığı’ çıktı

Ağrı’da 4 yaşındaki Leyla’nın öldürülmesinin altından aile içi miras anlaşmazlığı çıktı.

14:59 28 Ekim 2020 Çarşamba
4 yaşındaki Leyla’nın öldürülme sebebi ‘miras anlaşmazlığı’ çıktı
Ağrı’da 4 yaşındaki Leyla’nın öldürülmesinin altından aile içi miras anlaşmazlığı çıktı.



Mahkemenin gerekçeli kararında, ağırlaştırılmış müebbet hapis alan amca Yusuf Aydemir’in husumetli olduğu ağabeyini tehdit amacıyla Leyla’yı sakladığı, küçük kızın saklandığı ambarda ölmesi üzerine cesedi dereye attığı belirtildi.

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in öldürülmesiyle ilgili davanın gerekçeli kararını açıkladı.


Gerekçeli kararda, Leyla’nın aile arasındaki miras anlaşmazlığına kurban gittiği anlatıldı. Leyla’nın babası Nihat Aydemir ile kardeşi Yusuf Aydemir arasında ailenin traktörünün kime ait olacağı ve babalarından miras kalan bileziklerin kimde kalacağı konusunda babaları öldükten sonra bir anlaşmazlık yaşadıkları kaydedildi.

Ağabeyini miras anlaşmazlığı konusunda tehdit etmek için yeğenini kaçırdığı ifade edilen amca Yusuf Aydemir’in olayın adli boyuta ulaşması nedeniyle korkup yeğenini sakladığı yerden çıkaramadığı, Leyla’nın saklandığı ambarda ölmesi üzerine cesedini serin bir alanda beklettiği vurgulandı. Aramaların gevşetilmesi ve normal hayata dönülmesini fırsat bilerek de cesedi dereye attığı kanaatine varıldığı bildirildi.

AMCA YUSUF AYDEMİR’E AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Ekim’de görülen karar duruşmasında, amca Yusuf Aydemir ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Amca Musa Aydemir, baba Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir, köylüleri Besim Dursun, eşi Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam ise karar duruşmasında beraat etmişti.

Ailesinin 26-27 Haziran 2018 tarihlerinde kaybolduğunu bildirmesinin ardından AFAD ve jandarma ekipleri köy ve çevresinde aramalar yapmasına rağmen Leyla, bulunamamış, 17 gün sonra 2 Temmuz 2018’te cesedi köyün yakınlarındaki bir derede bulunmuştu.

Son güncelleme: 14:59 28.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı