• Turkhane Logo

3. havalimanının adı belli oldu

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla hizmete açıldı.

18:52 29 Ekim 2018 Pazartesi
3. havalimanının adı belli oldu
İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla hizmete açıldı.

Havalimanının adının İstanbul Havalimanı olacağı açıklandı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanının nasıl değerlendirileceği yönünde de açıklamada bulundu. Erdoğan, Atatürk Havalimanının faaliyet dışındaki alanları millet bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı ve burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir dedi. 

Erdoğanın açıklamalarından satır başları şöyle:

 Saygıdeğer bakanlar ve milletvekilleri sizleri selamlıyorum. Bugün burada sizlerle iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İstanbul Havalimanımızın açılışını kıymetli dostlarımızla yapıyoruz. Yeni havalimanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. 


Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü de kutlu olsun. Öncelikle bu güzel günümüzü bizimle paylaşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kosova Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Makedonya Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moldova Cumhurbaşkanı, Bosna Hersek Başbakanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Meclis Başkanı ve diğer ülkelerden gelen bakanlara çok çok teşekkür ediyorum. Atatürk Havalimanının faaliyet dışındaki alanları millet bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı ve burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun. 

/
/ AÇILIŞA BİR HAFTA KALA MAAŞLARINI ALAMAYAN 3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI TUTUKLU 3. HAVALİMANI İŞÇİSİ: SABAHA KADAR DÖVÜLDÜK

Son güncelleme: 18:52 29.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı