• Turkhane Logo

"O; kirli, acımasız ve zalim ellerinizi; kadın ve çocukların üzerinden çekin!"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde programlar düzenlendi. İsveç'te de Türkiye'de başta kadınlara olmak üzere yapılan zulümler anlatıldı.

16:16 08 Mart 2020 Pazar
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde programlar düzenlendi. İsveç'te de Türkiye'de başta kadınlara olmak üzere yapılan zulümler anlatıldı.



İsveçte yaşayan Türkiyeliler İsveçin Lund şehrinde Türkiyede yaşanan zulümleri anlatan resimlerle resim sergisi açtı. Stortorget meydanında açılan resim sergisini ziyaret eden başta İsveçliler ve farklı birçok ülke vatandaşına gül dağıtıldı ve Türkiyede yapılan zülumler anlatıldı. Serginin açılış sırasında yapılan basın açıklmasında Türkiyede, son dört yılda, yaklaşık  30 bini kadın olmak üzere; 150 bin insan tutuklandığı açıklandı.

Yapılan basın açıklması şöyle; 


Türkiye, 2016 yılındaki sahte darbe tuzağından sonra,  maalesef hızla demokrasii, insan hakları ve adalatten uzaklaşmıştır. Medya susturulmuş, şeffaflık ve ifade özgürlüğü de yok edilmiştir. Her kirli savaşın faturasını, en başta kadın ve çocuklar ödediği gibi, bu zulüm sürecinin faturasını da yine kadın ve çocuklar ödemektedir. Türkiyede, son dört yılda, yaklaşık  30 bini kadın olmak üzere; 150 bin insan tutuklandı. Bunlardan 11 bin kadın, halen hapistedir. Kadınların 780 tanesi, bebekleriyle birlikte hapistedir. Ne acıdır ki Türk kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı olmasına rağmen, kadınlar; ağır hastalık, hamilelik, yaşlılık ve bebekli olmalarına bakılmaksızın tutuklanmaktadır. Tutuklanan her kadın, aynı zamanda annesiz kalan çocuklar demektir.  Böylece, onbinlerce çocuk, annesiz bırakılmıştır.

Bu vesileyle bir gerçeği de hatırlatalım: Demokrasisini ve adaletini  kaybeden bir ülke, sadece kendine değil, tüm dünyaya, her alanda zarar vermektedir. Bunun en acı örneğini, Suriye  de gördük ve görüyoruz! Bu manada, tüm ülkeler ve herkes “bana ne?” demeden duyarlı olmak zorundadır.

Bugün biz; Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Tüm dünya da ve özellikle Türkiye de, kadınlara ve çocuklara yapılan zulme dikkat çekmek istiyoruz. Ve bu tarifsiz kötülüğün bitmesi için herkesi birşeyler yapmaya davet ediyoruz. Son olarak, bir kere daha haykırmak istiyoruz: Savaşta bile, kadın ve çocuklara dokunulmaz! Siz de, o; kirli, acımasız ve zalim ellerinizi; kadın ve çocukların üzerinden çekin!


/
/

/
/



 

Son güncelleme: 16:16 08.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı