• Turkhane Logo

Maske tartışması kanlı bitti

Bursa’da halk otobüsüne maskesiz binmek isteyen bir yolcu, kapıyı kapattığı için kavga ettiği otobüs sürücüsü tarafından kol ve sırtından bıçaklanarak hastanelik oldu.

22:53 22 Eylül 2020 Salı
Maske tartışması kanlı bitti
Bursa’da halk otobüsüne maskesiz binmek isteyen bir yolcu, kapıyı kapattığı için kavga ettiği otobüs sürücüsü tarafından kol ve sırtından bıçaklanarak hastanelik oldu.


Bursa’nın Osmangazi ilçesi, İstanbul Yolu Caddesi’nde öğlen saatleri meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Annesi ile birlikte durakta otobüs bekleyen Savaş B. (30), Demirtaş-Heykel arasında sefer yapan 17-D numaralı halk otobüsüne maskesiz binmek istedi. Otobüs şoförü İzzet Ç. (42), Savaş B.’yi maskesi olmadığı için, kapıları kapatarak otobüse almadı. Otobüs şoförü yolcuya maskesini takmasını söyledi.

KOL VE SIRTINDAN BIÇAKLADI


Şoför İzzte Ç., gencin maskesini takması üzerine kapıyı açarak, yeniden yolcu almaya devam etti. Savaş B. otobüse bindiği sırada kendisine maskesiz olduğu için kapıyı kapan İzzet Ç. ile tartışmaya başladı. İkili arasında başlayan maske tartışması, Barış B.’nin şoföre attığı tokatla kavgaya dönüştü. İzzet Ç. yanındaki bıçakla, Savaş B.’yi kol ve sırtından bıçakladı. Yaralanan Savaş B., otobüsten inip durakta kanlar içinde yere yığıldı. Savaş B.’nin yaralandığını görerek, sinir krizi geçiren annesi yolcular tarafından güçlükle sakinleştirildi.


KANLAR İÇİNDE YIĞILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Savaş B., sağlık ekiplerince olay yerine yapılan ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Olay yerinde bekleyen İzzet Ç. ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kavgaya ilişkin otobüs kamerasına yansıyan görüntüler de sosyal medyada dolaşıma girdi.

GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan olayın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, İzzet Ç.’nin görevinden alındığı ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Son güncelleme: 22:53 22.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı