• Turkhane Logo

Malatya’da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya’nın Pütürge ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 8.16 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

14:19 04 Ağustos 2020 Salı
Malatya’da 5.2 büyüklüğünde deprem
Malatya’nın Pütürge ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 8.16 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak verdi. Last Earthquake adlı deprem uygulamasına yansıyan bilgilerde depremin Adıyaman Sincik’te yaşandığı yer almıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Soylu, valilikten alınan bilgiye hasara yönelik ihbar olmadığını duyurdu. 

Malatya Valisi Aydın Baruş: Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor. Tüm mahalle muhtarlarına ulaşıldı. Hasar tespiti çalışmalarımızı başlatacağız. Sadece Pütürge değil çevre ilçelerde de araştırmalarımız sürüyor. Kırsal kesimde konutlar eski durumda. Taş ve kerpiç şeklinde. Daha önce de depremleri yaşadı oralar.


31 TEMMUZ’DAKİ DEPREMDEN DAHA ŞİDDETLİYDİ

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük: Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi.

YIKIK EVLER VAR

Taşmış Muhtarı Müslüm Endes: Merkez üssüne en yakın yer bizim olduğumuz nokta. Balkonda oturuyordum, aniden sallanmaya başladık. Çocuklar korktu, bağırmaya başladılar. Aldığım bilgiye göre yıkık evler var ama herhangi bir can kaybı yok. 24 Ocak’taki depremde 96 tane hasar almış evimiz vardı. Şu an tespit ettiğim kadarıyla dört tane ev yıkılmış. Köyümüz çok dağınık bir köy, sırayla o noktaları geziyorum.

GÖRÜR: MALATYA FAYI 7.4’LÜK DEPREM ÜRETEBİLECEK KAPASİTEDE

Malatya Hekimhan’da da 31 Temmuz’de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Prof. Dr. Naci Görür o depremle ilgili, “Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan’da olan 3,8’lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF (Doğu Anadolu Fayı) ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor” demişti.

Görür açıklamasının devamında “Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yapanlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır” demişti.

Son güncelleme: 14:19 04.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı