• Turkhane Logo

Kop Dağı tüneli inşaatında patlama

Kop Dağı Tüneli inşaatının Bayburt tarafında, gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonrası bölgeye sevk edilen AFAD ve sağlık ekipleri yaralılara ulaştı.

20:46 24 Eylül 2020 Perşembe
Kop Dağı tüneli inşaatında patlama
Kop Dağı Tüneli inşaatının Bayburt tarafında, gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama sonrası bölgeye sevk edilen AFAD ve sağlık ekipleri yaralılara ulaştı.


Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan, Erzurum Bayburt karayolunun Kop Dağı mevkisindeki tünel inşaatının Bayburt kesiminde patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve AFAD ekipleri, 11 yaralıya ulaştı.

Yaralılar, ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi ile Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ekiplerin olay yerinde incelemeleri devam ediyor. İlk bilgilere göre, tünel inşaatındaki patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldi.


VALİDEN İNCELEME

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, patlamanın ilk belirlemelere göre metan gazından meydana geldiğini söyledi.
Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığına işaret eden Epçim, “11 yaralımızın içerisinde durumu çok ağır olan yok. Sadece bir arkadaşımızın diğerlerine nazaran durumu biraz daha ciddi. Tünel içinde de herhangi bir yaralımız yok, ekiplerimizin tüneldeki diğer çalışma ve incelemeleri ise sürüyor” diye konuştu.

Alandaki çalışmaların yeni bir sıkıntı yaşanmaması için dikkatli şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Epçim daha sonra bölgeden ayrıldı.

CENGİZ HOLDİNG’İN ORTAĞI

Öte yandan, CHP’li Mete Duringa Kop Dağı Tünelindeki yüklenici Bayburt Grup adlı firmanın Cengiz Holding’in ortağı olduğunu belirterek, firmanın daha önce çalışanlar tarafından da CİMER’e şikayet dildiğini söyledi. Duringa’nın sosyal medya hesabından paylaştığı şikayet dilekçesinde tüneldeki çatlaklıklara dikkat çekiliyor.
  Erzurum Kop Dağı’nda yapımı süren tünelde patlama meydana geldi. 8 işçi enkaz altında kalarak yaralandı. İnsan hayatının riske atılarak, kazanın resmen geliyorum dediği bu olayda kimse vatandaşın ve işçilerin söylemlerini dikkate almamış. Üstlenici firma Mehmet Cengizin ortağı. pic.twitter.com/AQSWqJbLNF — Mete Duringa (@Mduringa) September 24, 2020  

Son güncelleme: 20:46 24.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı