• Turkhane Logo

"Türkiye cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldi"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bölgesel konulara ilişkin görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 'Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini' söyledi.

20:58 26 Ekim 2020 Pazartesi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bölgesel konulara ilişkin görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 'Türkiye'nin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini' söyledi.


Yunanistanın başkenti Atinaya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Euronewsin aktardığına göre, görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Türkiyenin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini söyleyerek, Türkiyenin IŞİD grubuna karşı başarıyı baltalayacak çabalarıyla ilgili endişelerini Lavrova ilettiğini kaydetti.


Lavrov, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdenizde yaşanan krizin öncelikli konular arasında olduğu görüşme sonrasında yaptıkları basın açıklamasında Doğu Akdenizdeki sorunların çözümünün uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi temelinde ele alınması gerektiğini söyledi.

Lavrov Ülkeler arasındaki sorunlar diyalog temelinde çözümlenmeli. Türkiye ile Yunanistan arasında durum her ne kadar zor olsa da biz bu sorunların karşılıklı diyalogla çözülmesinden yanayız ifadesini kullandı.

TANSİYONU YÜKELTMEK TÜRKİYENİN İŞİNE GELİYOR

Açıklamasında Tansiyonu yükseltmek Türkiyenin işine geliyor diyen Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ise ülkesinin bütün ihtimallere karşı hazır olduğunu ve egemenliğini, egemenlik haklarını savunmaktan başka çaresini kalmadığını belirtti.

Türkiyenin sorunlu bölgelere gönderilen cihatçılar için bir seyahat acentası haline geldiğini belirten Dendias, Türkiyenin IŞİD grubuna karşı başarıyı baltalayacak çabalarıyla ilgili endişelerini Lavrova ilettiğini kaydetti.

Dendias görüşmede ayrıca Rusyanın Türkiyeye sattığı S-400 savunma sistemleri konusunu da görüştüklerini duyurdu.

Son güncelleme: 20:58 26.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı