• Turkhane Logo

Halkbank dünyanın en lüks oteli Mardan Palace’ı kiraya verdi

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Kundu turizm bölgesinde bulunan Mardan Palace Hotel’i alacakları karşılığında haciz yoluyla devralan Halkbank, tesisi 10 yıllığına Titanic Hotels grubuna kiraladı.

12:03 28 Kasım 2018 Çarşamba
Halkbank dünyanın en lüks oteli Mardan Palace’ı kiraya verdi
Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Kundu turizm bölgesinde bulunan Mardan Palace Hotel’i alacakları karşılığında haciz yoluyla devralan Halkbank, tesisi 10 yıllığına Titanic Hotels grubuna kiraladı.

10 YILLIĞINA KİRALADI

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, oteli Halkbank’tan 10 yıllığına kiraladıklarını ve 10 milyon Avro yatırım yaparak nisanda hizmete açacaklarını söyledi.

ALTIN OTELİN ÖYKÜSÜ


Mardan Palace, Antalya’nın Kundu bölgesinde, Akdeniz’in en ünlü sahillerinden Lara sahilinde, Rus asıllı Azeri işadamı Telman İsmailov yaptırıldı. 180 bin metrekarelik alanda konumlanan otelin yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılmıştı. Kapılarını 2009’un Haziran ayında birçok Hollywood yıldızının katılımıyla açan otelin en ucuz oda fiyatı 485 Euro, en pahalısı ise 16 bin Euro’ydu.

İSTANBUL MİNYATÜRÜ

AST 1989 Group’un Türkiye’deki en önemli turizm yatırımı olan Mardan Palace, mimari yapısıyla Dolmabahçe Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi görünümünde tasarlanmış Anadolu Yakası, Avrupa Yakası, Kız Kulesi ve Galata Köprüsü ile İstanbul’un mükemmel bir minyatürünü andırıyor.

Otelin ana giriş kapısı, Dolmabahçe Sarayı’nın giriş kapısıyla aynı mimari özellikleri taşıyor. Antika mobilyalarla dekore edilen 2800 metrekarelik lobinin 21 metre yüksekliğindeki cam tavanı, geleneksel saray motifleriyle, el süslemeleriyle bezenmiş.

DÜNYANIN EN LÜKS OTELİ SEÇİLMİŞTİ

Mardan Palace, açıldıktan bir yıl sonra, İngiltere’nin başkenti Londra’da, “turizm Oscarları” olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010’da “Dünyanın En İyi Lüks Oteli”, “Dünyanın En İyi Spa Oteli” ve “Dünyanın En İyi Royal Suite” ödüllerini almıştı.

2010’DA EN LÜKS 2015’TE İCRALIK

2010’da dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace, 2015’te icradan satıldı. Garanti Bankası’na borçları nedeniyle satışa çıkarılan oteli, daha önce icraya veren Halk Bankası satın almıştı.

Telman İsmailov’un Halk Bankası’na olan 65 milyon dolarlık borcu sebebiyle icraya verilen otel için düzenlenen açık artırmayı, tek teklif sahibi olarak toplam 360 milyon 50 bin TL bedelle, Halk Bankası kazanmıştı. Halk Bankası, birinci sıra alacaklısı Garanti Bankası’nın alacağı olan 207 milyon lirayı hesaba yatırmıştı.




 

Son güncelleme: 12:03 28.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı