• Turkhane Logo

Gerçekçi olalım, bu para yetmez!

19:59 03 Nisan 2020 Cuma
Gerçekçi olalım, bu para yetmez!

TURKHANE- Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını savaş hâline benzeterek, “Böyle bir dönemde istihdamın ve ekonomik sistemin korunması hayati bir meselidir. dedi. 
Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi ülkelerin milli gelirlerinin (GSYH) yüzde 20si civarında yardım paketi verdiğine işaret eden Kaslowski, Türkiyede Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin açıkladığı 15 milyar dolarlık (100 milyar TL) paketin yetersiz olduğunu söyledi. 
TÜSİAD: PAKET EN AZ MİLLİ GELİRİN YÜZDE 10U KADAR OLMALI
Hükümete gerçekçi olun imasında bulunan Kaslowski, İstihdamın ve işletmelerin devamlılığını sağlama hedefi doğrultusunda destek paketlerinin milli gelirin yüzde 10u seviyesinde bir büyüklüğe ulaşmasını beklemek daha gerçekçi olacaktır. dedi.

Türkiye’nin milli geliri 2020 sonu itibarıyla 740 milyar dolar civarında. TÜSİAD gelişmiş ekonomilerde olduğu gibi milli gelirin yüzde 20si kadar olmasa da en azından yüzde 10a tekabül eden bir paket açıklanmasını istiyor.
Patronlar Kulübü diye bilinen TÜSİADın başkanı Simone Kaslowski, ölümcül Koronavirüs salgınına karşı hükümetin açıkladığı paketin yetersiz olduğunu söyledi.
Kaslowski bu yıl büyümenin oldukça cüzi oranlarda gerçekleşeceğini beklediklerini belirterek, 2nci çeyrekte iç ve dış talep aynı anda duracağını ve ekonomide büyük ölçüde daralma yaşanacağını vurguladı. 
BU YIL DIŞARIDAN FAYDA YOK
TÜSİAD Başkanına göre salgının seyri eğer tahmin edildiği gibi yaz aylarında azalırsa iç talep 3üncü çeyrekte toparlanabilecek. Ancak dünya ekonomisinde özellikle Avrupada ekonomik krizin çok daha uzun sürecek.
“Bu yüzden yılın 2nci yarısında dış talepten büyük bir katkı beklememek gerekir. tespitinde bulunan Kaslowski, 2020 iç talep ağırlıklı büyüyeceğimiz bir yıl olacak. Biz olumlu düşünerek küçük de olsa pozitif bir büyüme yakalayacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Son güncelleme: 19:59 03.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı