• Turkhane Logo

Çiftçinin AKP’ye isyanı: 10 yıldır bunlara oy veriyorum, vallahi battık!

Niğde'de patates üreticiliği yapan ve AKP'ye oy verdiğini söyleyen çiftçi isyan etti.

14:52 08 Ocak 2021 Cuma
Çiftçinin AKP’ye isyanı: 10 yıldır bunlara oy veriyorum, vallahi battık!
Niğde'de patates üreticiliği yapan ve AKP'ye oy verdiğini söyleyen çiftçi isyan etti.



Niğdede patates üreticiliği yapan ve AKPye oy verdiğini söyleyen çiftçi isyan etti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirliyi istifaya çağıran çiftçi “Vallahi battık, billahi battık. AKPnin bir numaralı adamıyım ben, 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” dedi.

Niğde’de patates üreticiliği yapan ve AKP’ye oy verdiğini söyleyen çiftçi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağırdı. İsyan eden çiftçi, “Vallahi battık billahi battık. AKP’nin bir numaralı adamıyım ben, 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” dedi.


Niğdeli patates üreticilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, üreticinin sorunlarını dinledi. AKP milletvekillerinin çiftçiyi umursamadığını, makamlarından dışarı çıkmadığını ifade eden bir çiftçi şöyle konuştu:

’10 SENEDİR BUNLARA OY VERİYORUM, BÜTÜN MİLLETE REZİL OLDUK’ 

“Burada çiftçinin hali perişan. Ben 10 senedir burada battım arkadaş ya. Bir tane patatesimiz para etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri vermiyorlar ona. Onun bilgisi olsa bir el atar buna. İnanın bu kadar vicdansız değildir Cumhurbaşkanı. Tarım Bakanının ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın arkadaş. Battık ya vallahi battık. AK Parti’nin bir numaralı adamıyım ben. 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum. Sayın Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duy. Vallahi battık billahi battık” dedi.

ÇİFTÇİ İNTİHAR EDECEK, İNTİHAR!…’

Ürettikleri patatesi 50 kuruştan satamadıklarını ifade ederek geçim sıkıntılarını anlatan ve çiftçinin intihar etmeye başlayacağını dile getiren başka bir üretici de “Cumhurbaşkanı duysun, adam intihar edecek intihar. İntiharlar başlayacak bundan sonra. Köy yerlerinde kimsenin evinde huzur yok. Bizim maaşımız yok, sigortamız yok, BAĞ-KUR’umuz yok. 10 kişi çalıştık bir ay. Üçer bin liradan 30 bin lira yapar normal bir işte çalışsak. Bir teneke yağı evimize alamıyoruz. Veresiye alıyorduk, bakkal da vermiyor artık. O da biliyor bizim iflas ettiğimizi vermiyor, o da haklı. Şeker alamıyoruz, komşular birbirinden ödünç şeker alıyor çay içmek için” ifadelerini kullandı.
  Niğde Bağlama’daki çiftçi Burhan Battal, Bakan Pakdemirli’yi istifaya davet ederek;
“Ben de AK Partili değil miyim, maraba mıyım ben? Battık vallahi battık, Sn. Cumhurbaşkanım sesimizi duyun” dedi

AKP tükenmiş bitmiş de, gönderecek siyasi iradeyi bekliyor pic.twitter.com/1ZHlJTlU79 — Mustafa Demirçak (@mustafademircak) January 8, 2021
‘BU KADAR DA OLMAZ!..’

Çiftçilere destek veren CHP Niğde İl Başkanı Adem ise “Çiftçi ölmüş, çiftçi aç, borçlarını ödeyemez halde. Biz, bu malı satamazsa bu arkadaşlar, gübre borcunu, mazot borcunu, ilaç borcunu, bankaya olan kredi borçlarını ödeyemezler dedik. Geldikleri noktada hepsi perişan. Evlerine ekmek götürmeye paraları yok ceplerinde. Tüccar yok ortada. Sıkıntı büyük. Bu kadar olmaz ya” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 14:52 08.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı