• Turkhane Logo

Aşı ve teşvik paketi piyasaların moralini bozdu: İşte dolarda son durum...

ABD'den gelen aşı çalışmalarına ara verildiği haberleri ve aylardır gündemdeki yerini koruyan yeni teşvik paketinin geri çevrilmesi piyasalarda risk iştahını azaltıyor.

12:21 14 Ekim 2020 Çarşamba
Aşı ve teşvik paketi piyasaların moralini bozdu: İşte dolarda son durum...
ABD'den gelen aşı çalışmalarına ara verildiği haberleri ve aylardır gündemdeki yerini koruyan yeni teşvik paketinin geri çevrilmesi piyasalarda risk iştahını azaltıyor.



Dolar/TL 7.95in, euro/TL ise 9.35in altındaki seyrine devam ediyor.

Piyasalar Merkez Bankasının adımlarını ve dış politikada yaşanan gelişmeleri takip ediyor. 


TL ile gelişmekte olan ülke para birimleri arasında geçen hafta kuvvetli bir negatif ayrışma yaşanmış, bu ayrışmada jeopolitik endişeler ana belirleyici olmuştu. Jeopolitik gelişmeler arasında AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç yer alıyor. Kur bugün de 7.95 seviyesinin altındaki seyrine devam ediyor.

Dolar/TL erken saatlerde yeniden 7,94 seviyesinin üzerini gördükten sonra 7,93lerde değerleniyor.  Euro/TL ise 9,3150lerden el değiştiriyor.

Küresel piyasalarda dün ABD ve Avrupa borsalarındaki negatif kapanışların etkisiyle yeni güne de satıcılı başlıyor. ABD vadelileri dünkü kayıplara tepki olarak hafif artıda olsa da Asya borsaları genelinde ağırlıklı olarak kırmızı ekranlar dikkat çekiyor.  Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ve Japonyanın Nikkei endeksi yüzde 0,2 civarı geriledi. Güney Kore Kospi endeksi yüzde 0.7 düşerken, Çin lokomotif endeksi de yüzde 0,3 düşüş kaydetti.

Altın, ABD canlandırma paketinde anlaşmaya varılamaması sonucu doların gücünü korumasına paralel olarak ivme kazanmada zorlandı ve 1,900 direnç seviyesinin altında seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 1.6 geriledikten sonra bugün 1,895.04 dolarda yatay seyretti.

ABD ve Avrupada koronavirüs vakalarındaki hızlı artışların etkisi ile gerileyen petrol fiyatları bu sabah yataya yakın bir seyir izliyor. Brent petrolü  42,3 dolar seviyesinden işlem görürken ABD ham petrolü  40 doların biraz üzerinde.

Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensinin petrol piyasasındaki durumu değerlendirdikleri bir telefon görüşmesi yaptıkları haberlerine rağmen fiyatlarda aşağı yönlü eğilim sürüyor. 

Analistler, Petrol fiyatları Avrupada koronavirüs salgınının orman yangını gibi yayılmaya devam etmesine ve ABDde vaka sayılarının yüksek seyretmeye devam etmesine karşı kırılgan değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Son güncelleme: 12:21 14.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı