• Turkhane Logo

30 liralık patates ve soğan dağıtımı için tören yapılması tepki çekti

TMO’nun dağıtmak üzere aldığı patateslerin bir kısmı İstanbul’a ulaştı.

14:03 14 Nisan 2021 Çarşamba
30 liralık patates ve soğan dağıtımı için tören yapılması tepki çekti
TMO’nun dağıtmak üzere aldığı patateslerin bir kısmı İstanbul’a ulaştı.



Patatesleri İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek karşıladı. Yoksullara toplam ederi 30 lira olan 10 kilo soğan ve 20 kilo patates dağıtılacak. 30 liralık destek için tören yapılması sosyal medyada tepki çekti. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere çiftçiden alınan patates ve soğanlar İstanbul’a getirildi. Kamyonlar İstanbul girişinde Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek’in de bulunduğu heyet tarafından törenle karşılandı.




İSTANBUL’DA PATATES, SOĞAN ALAMAYACAK 164 BİN AİLE VAR


Törende Gevrek, karşılamada kameralar karşısına geçerek “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul’da belirlenen 164 bin aileye yardım yapılması planlandı” dedi.

10 KİLO SOĞAN, 20 KİLO PATATES VERİLİYOR

Valilik koordinasyonunda 39 ilçe kaymakamlığının sosyal yardımlaşma vakıflarınca, ihtiyaç sahibi ailelerin belirlendiğini aktaran Gevrek, “Niğde ve Nevşehir’den gelen 10 tırdan 4’ü İstanbul’a ulaştı. İstanbul’a gelen tırlar Tuzla’da karşılanarak, Anadolu Yakası’nda Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye’ye dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi her aileye 10 kilo soğan, 20 kilo patates ulaştırılacak. Devletimizin, çiftçimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızın her zaman yanında olduğunun göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YOKSULLARA YAPILAN YARDIMIN EDERİ 30 TL

AKP iktidarının törenlerle duyurduğu 20 kilo patates ve 10 kilo soğan dağıtımı kapsamında ailelere 30 lira destek sağlanmış olacak. Patates ve soğanın kilosu ucuz market ve pazarlarda 1 liradan satılıyor. 30 liralık yardım için büyük törenler yapılması ve yoksullara verilirken fotoğrafların çekilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.
  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ın talimatlarıyla ilçemize gönderilen 28 Ton patates ihtiyaç sahibi Vatandaşlarımıza dağıtıldı.@RTErdogan@Abdullah_Erin47 @UrfaValiligi pic.twitter.com/LbtYJVcjen — Hilvan Kaymakamlığı (@hilvankymkmligi) April 13, 2021  

Son güncelleme: 14:03 14.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı