• Turkhane Logo

Yüz yüze eğitimde ikinci aşama yarın başlıyor

İlkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitime yarın başlanacak.

13:21 11 Ekim 2020 Pazar
Yüz yüze eğitimde ikinci aşama yarın başlıyor
İlkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitime yarın başlanacak.


Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusunda 21 Eylül’de, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle yüz yüze eğitime başlanmıştı. İkinci aşamada, yarından (12 Ekim) itibaren ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitim başlatılacak.

YÜZYÜZE EĞİTİMDE İKİNCİ AŞAMA


Planlamada hangi sınıfların kaçar gün ve kaçar saat ders görecekleri de belirlendi. İlkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf ile ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati uygulanacak.

DERS GÜNLERİ VE SAYILARI BELİRLENDİ

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak. Ayrıca her ders süresi 30 dakika, ders araları ise 10 dakika olarak uygulanacak. Bununla birlikte ilkokullarda ve ortaokul 8’inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri yapılabilecek.

OKUL ÖNCESİNE 5 GÜN DERS

Okul öncesi eğitimde ders saatleri ve ders günleri daha yüksek. Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

ÖĞRENCİLER MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitimle derslerine devam ederek sınıfının müfredatından sorumlu olacak.

Diğer yandan MEB, uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karşılamak için ilk aşamada 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar ulaştıracak.

Son güncelleme: 13:21 11.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı