• Turkhane Logo

Otuz yılını verdiği fakülteden atıldı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın üniversiteyle ilişiğini hukuksuz biçimde sonlandırdı.

16:35 12 Nisan 2021 Pazartesi
Otuz yılını verdiği fakülteden atıldı
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın üniversiteyle ilişiğini hukuksuz biçimde sonlandırdı.


Ankara Üniversitesi’nden (AÜ) doksan akademisyenin ihraç edildiği 2017 yılında Eğitim Sen Şube Başkanı olarak görev alan ve ihraç edilen akademisyenlerle dayanışmanın sürdürülmesinde büyük çaba harcayan Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran, fakültede daha önce emsali bulunmayan gerekçeler ileri sürülerek işinden atıldı.

1990 yılından bu yana AÜ SBF Maliye Bölümü’nde görev yapan Kayıran, 2017 yılında doçent unvanı kazanmış olmasına rağmen, dört yıl boyunca doçentlik kadrosuna atanmadı. Hak ettiği kadro yerine daha alt bir kadroya atanmak istenmesine itiraz eden Kayıran, Fakülte Yönetim Kurulu’nun teklifi ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün kararı ile 30 yılını verdiği fakülteyle ilişkisi kesildi.


AÜ Personel Daire Başkanlığı tarafından Rektörlüğe gönderilen yazıda, Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Teorisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi kadrosunda görev yapan Doç. Dr. Meltem Kayıranın bulunduğu kadroya yeniden atanmasına yönelik herhangi bir bilimsel çalışma dosyası sunamaması nedeniyle Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna yeniden ataması uygun olmadığı ve 14 Nisan 2021 tarihi mesai bitiminden itibaren ilişiğinin kesilmesi teklif edilmektedir. Makamınızca uygun görüldüğü takdirde Doç. Dr. Meltem Kayıranın 14 Nisan 2021 tarihi mesai bitiminden itibaren kadrosu ile ilişiğinin kesilmesini olurlarınıza saygı ile arz ederim denildi.

DÖNMESİ İÇİN TÜM YOLLARI KULLANACAĞIZ

Eğitim Sen Ankara Üniversiteler Şubesi Başkanı Mutlu Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Üniversiteler uzun süreden bu yana siyasi iktidarın büyük bir baskısı altında. OHAL KHK’ları eliyle çok sayıda akademisyen ihraç edildi. Geride kalanlar ise büyük bir baskıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Özellikle kadro, görevlendirme ve atamalar akademisyenleri baskı altına almak için bir sopa olarak kullanılıyor. On binlerce akademisyen hak ettikleri kadroya atanabilmek için uzun yıllar beklemek zorunda bırakılıyor. Meltem hoca, 30 yılı aşan akademik görevi boyunca sendikal mücadeleye büyük katkılar veren, akademik özgürlükler için mücadele eden bir isimdi. İhraçlar sonrasındaki dönemde sendikal faaliyetlerinin ve dayanışma ilişkilerini sürdürülmesinde büyük sorumluluklar üstlendi. Bugün yüz yüze kaldığı bu hukuksuzluğun nedeni de, fakülte ve üniversite yönetiminin onun mücadeleci kimliğine duyduğu öfkedir. Meltem hocamızın 30 yıldır emek verdiği üniversitesine dönebilmesi için tüm yolları kullanacağız. Ve daha önce de dediğimiz gibi, geri döneceğiz dedi. (BirGün)

Son güncelleme: 16:35 12.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı