• Turkhane Logo

Hukuk Fakültesi mezunlarına baraj sınavı geliyor, başarılı olamayanlar rütbeli polis olacak

TBB Başkanı Feyzioğlu, “Hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hâkim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor” dedi.

09:43 27 Mart 2019 Çarşamba
Hukuk Fakültesi mezunlarına baraj sınavı geliyor, başarılı olamayanlar rütbeli polis olacak
TBB Başkanı Feyzioğlu, “Hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hâkim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor” dedi.

Samsun Adalet Sarayı’nda düzenlenen konferansa katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hâkim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor” şeklinde konuştu.

AVUKAT, HÂKİM, SAVCI VE NOTERLİĞE BARAJ SINAVI GETİRİLİYOR

Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projeden bahseden Metin Feyzioğlu, yargı reformu üzerinde çalıştıklarını vurguladı.


Hukuk Fakültesi mezunu öğrencilere yönelik baraj sınavından bahseden Feyzioğlu, “Umut ediyorum nisan ayında Sayın Bakan tüm ayrıntılarını açıklayacak. Avukatlıktan gelen, adliye koridorlarında avukatlık yapmış bir Bakan ile bunca yıldan sonra çalışabildiğim için çok mutluyum.” dedi.

“Birbirimizi anlayabiliyoruz ve çözüm de getirebiliyoruz.” diyen Metin Feyzioğlu, “Yıllardır avukatlık sınavı peşindeydik. Avukatlık sınavı olmayacak ama başka bir şey olacak. Hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hâkim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor. Baraj muhtemelen 70 olacak” şeklinde konuştu.

SINAVI GEÇEMEYENLER POLİS OLACAK

“Sınava girmeyen veya sınavı geçemeyenlere de elbette iş bulmak lazım.” sözleri devam eden Feyzioğlu, “Yıllarca polis akademisi öğrencilerine hukuk dersi vermeye çalıştık. Başarılı olamadık, çünkü dünyaya bakış açımız farklı. Dünya bunun yolunu bulmuş. Hukuk fakültesi mezunlarını rütbeli polisliğe yönlendiriyor.” dedi.

Baraj sınavını geçemeyen hukuk fakültesi öğrencilerini polis mesleğine yönlendireceklerini vurgulayan Metin Feyzioğlu, “Gerçekten çözüm oluyor. İlk adımdan itibaren hukuk kurallarını hukukçu gibi bilen bir kişinin iyi bir polislik eğitimi almasından söz ediyorum. Buna Adalet Bakanımız son derece sıcak bakıyor.” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bu projeye sıcak baktığını belirten Feyzioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da sıcak bakarsa, bu işin Avrupa’ya parmak ısırtacak bir proje olarak gelişmesini sağlamak da bizim görevimiz olmalı. Orta vadede ise tüm avukat, hakim ve savcıların Fransa’da olduğu gibi yüksek lisans zorunluluğuna tabi tutulması, Almanya’daki gibi iki devlet sınavından sonra mesleğe başlamaları gerekir” dedi.
 

Son güncelleme: 09:43 27.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı