• Turkhane Logo

Her şey normal giderse okulları 1 Haziran’da açarız

12 Mart’tan itibaren korona tedbirleri kapsamında kapalı olan okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecinin beklendiği şekilde devam ederse okulların 1 Haziran’da açılabileceğini ifade etti.

08:45 30 Nisan 2020 Perşembe
Her şey normal giderse okulları 1 Haziran’da açarız
12 Mart’tan itibaren korona tedbirleri kapsamında kapalı olan okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecinin beklendiği şekilde devam ederse okulların 1 Haziran’da açılabileceğini ifade etti.



Türkiye’de korona salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 12 Mart’ta okullar tatil edilmişti. “Okullar ne zaman açılacak?” sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran’da açarız. Öğrencinin lehine bir bakış açısıyla sorumlu sınıf geçme söz konusu olacak, üst sınıflarda bu sorumluluklarını yerine getirmek kaydıyla” açıklamasında bulundu. 

TATİL 31 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK


CNN Türk’te katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Her şey normal sürerse okulları 1 Haziran’da açarız.  Bütün toplumun bilgisi dahilinde bakanlıklarla aramızdaki iletişim çalışmalar hep bir yere bağlanıyor. 31 Mayıs’a kadar bu süreç devam edecek. Sadece eğitimden bahsetmiyoruz ekonomide turizmde normalleşme bunu bütün olarak görmek lazım. Okullarımızın bir an önce açılmasını temenni ediyoruz.” dedi.  

“DERSLERİ ZAYIF OLANLAR SORUMLU GEÇECEK”

Ders konuların bir şekilde işleneceğini ifade eden Bakan Selçuk, “böyle olağanüstü durumda bizim çocuklarımız birinci dönemde zayıf aldılar diye onları bu zayıfa bağlı olarak sınıfta bırakmamız çok doğru değil. Öğrencinin lehime olan bir bakış açısıyla sorumlu geçmek koşuluyla geçecek.” ifadesini kullandı.  

“Sorumluluk sınavları var” diyen Selçuk “Bunlara girmek için çalışmak zorunda. İkincisi bir çocuğumuz belli dersleri alacak bu dersleri anlayabilmesi içinde bu dönemin derslerini anlaması gerekiyor. BU konulara hazırlanmamış olan bir öğrencimiz gelecek dersleri de anlamakta güçlük çeker. İşlenen bütün konularda sarmal yapı vardır. Yani her konu birbirine bağlıdır. Bir merdiven basamağı gibidir. İlkokul 4. Sınıftaki konu ile lise 2’deki konu birbiriyle bağlantılı.” sözleriyle ders konularının işleneceğini vurguladı.  

Bakan Selçuk, “Diyelim ki 5. Sınıfı bitiren bir öğrenciden hangi yeterlilikleri bekleriz buna bakarız. Her öğrencinin bilmesi gereken kazanımlar var.  Sadece akademik konularla ilgili tamamını yansıtmayan bir ders içeriği ile karşı karşıyalar çocuklar. TV’deki eğitim okuldaki eğitimin karşılığı değildir bunu telafi etmek için çocukların hangi sınıftaysa erişmesi gereken yere gelene kadar tamamlanması gerekir. Buna telafi eğitim diyoruz. EBA TV’de animasyonlarımız deney setlerimiz var. Bunlarla olur.” dedi. 

İKİ TÜRLÜ TELAFİ EĞİTİMİ VAR

Telafi dersleri hakkında bilgi veren Selçuk, “Başka çocuklarla yüz yüze geliriz eksik kalan yerleri ölçüp duruma bakarak eksiklikleri gidermek için son tamamlamamız yaparız. Biz buna telafi diyoruz. TV’deki eğitim bir telafidir. İnternet desteğinde ne kadar kaldığı ödevlerin yapıp yapmadığı bunların her birin kişi bazında görebiliyoruz. Bunun ölçüsü anlayabiliyoruz bu da bir telafidir. Üçüncüsü de yüz yüze telafi kısmı vardır. 1 Haziran’a okulu açtık telafi eğitimimiz başlar. Eylül’de açıktı hemen başlar. Öğrencilerimizin ne kadar eksiği olduğunu belirleriz.” şeklinde konuştu.  

Son güncelleme: 08:45 30.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı