• Turkhane Logo

Eğitim Sen: Pozitif vaka çıkan okulların önünde basın açıklaması yapacağız

İzmir Gazi Anadolu Lisesi'nde görev yapan iki eğitim emekçisi koronavirüsüne yakalandı. Açıklama yapan Eğitim Sen üyeleri, pozitif vaka çıkan okulların önünde tepkilerini ortaya koyacakları belirtti.

20:07 05 Nisan 2021 Pazartesi
Eğitim Sen: Pozitif vaka çıkan okulların önünde basın açıklaması yapacağız
İzmir Gazi Anadolu Lisesi'nde görev yapan iki eğitim emekçisi koronavirüsüne yakalandı. Açıklama yapan Eğitim Sen üyeleri, pozitif vaka çıkan okulların önünde tepkilerini ortaya koyacakları belirtti.


Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesinde görev yapan iki eğitim emekçisinin koronavirüsü testlerinin pozitif çıkması üzerine okul önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, Aşı toplum sağlığı sorunudur, aşı nerede? yazılı pankart açılırken Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, Türkiye genelinde 2 Mart tarihinden normalleşmeye geçilmesinden bu yana korona virüsü vaka sayılarının iki kattan fazla arttığını söyledi.


TOPLU VE KONTROLSÜZ AÇILMA NEDENİYLE YAYILIYOR

Salgının yayılımına karşın, aşının temini ve uygulanması konusunda sağlıklı bir çalışmanın olmadığını ifade eden Beyazadam, salgının okulları, dolayısıyla eğitim emekçilerini ve öğrencileri olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Eğitim Senin eğitim kurumlarında gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmadığını söyleyen Beyazadam, okulların da gerekli önlemler alınmadan açıldığını belirtti.

Beyazadam, Toplu ve kontrolsüz açılmanın ardından, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlanması ve zorunlu yüz yüze sınavlar sonrası pek çok öğrenci ve öğretmen koronavirüsüne yakalanmıştır. 2 Mart sonrasında vaka, ağır hasta ve ölüm sayılarında yaşanan hızlı artış, eğitim emekçilerine aşıda öncelik tanınması yönündeki acil talebimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN AŞI İSTİYORUZ

Beyazadam son olarak, Salgın hastalıktan korunmak, en azından hafif atlatabilmek için iki doz aşının yapılması ve bağışıklık sağlanması için belirli bir sürenin geçmesi zorunludur. Sonradan telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerin oluşmaması için; her iki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Okullardaki tablo daha da ağırlaşmadan yüz yüze sınavlar okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir. Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz ifadelerini kullandı.

Beyazadam, sendika olarak pozitif vaka çıkan okulların önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini ortaya koyacaklarını da belirtti. (Gazete Duvar)

Son güncelleme: 20:07 05.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı