• Turkhane Logo

Bilim Kurulu Üyesi: Okullardaki zorunlu tatil uzayabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün seyrine göre okullardaki tatilin uzayabileceğini söyledi. Önümüzdeki 1-2 ayın hastalığın seyrinde çok önemli olduğunu kaydetti.

12:05 18 Mart 2020 Çarşamba
Bilim Kurulu Üyesi: Okullardaki zorunlu tatil uzayabilir
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün seyrine göre okullardaki tatilin uzayabileceğini söyledi. Önümüzdeki 1-2 ayın hastalığın seyrinde çok önemli olduğunu kaydetti.




Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, virüsün yayılımını durdurmak için planlanan önlemlerin basamak basamak hayata geçirildiğini aktardı. Şu andaki vakalara bakıldığında ya yurt dışından direkt ya da yurt dışından gelenlerle ilişkili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kara, “Hala ülke içerisinde dolaşımın olmadığını bildiğimiz için ekstra bir önlem almaya bugün gerek yok. Ama yarın baktık ki farklı bir vakamız var, farklı bir şekilde seyrediyor, o zaman bu önlemler direkt olarak lokantaların kapatılması, alışveriş merkezlerinin tamamen kapatılması, marketlerin belirli saatlerde çok az sayıda veya belirli sayıda kişinin içeride bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalmasının organize edilmesini sağlayacak şekilde olabilir” dedi.


OKULLARIN TATİL EDİLMESİ BÜYÜK ETKEN

Virüsün yayılımının hava sıcaklığı, nem oranı, insanların iç içe kalmaları gibi pek çok faktöre bağlı olduğunu bildiren Kara, okulların kapalı kalmasının yayılmanın önlenmesinde büyük etken olduğunu ifade etti. Kara, okulların kapalı kalma süresinin, durumun seyrine göre değişebileceğini ifade ederek, “Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben” ifadesini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ 1,5-2 AY ÇOK ÖNEMLİ

Vaka sayısında ani artış olmaması için devletin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Kara, bundan sonraki süreçte halkın da çok dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kendi aramızdaki sosyal mesafeyi, toplu yaşam alanlarında, bulunduğumuz yerlerde, başka insanların bulunduğu yerlerde 1 metrelik mesafeyi korumamız lazım. Mümkün olduğu kadar evden çıkmamamız lazım. Özellikle yurt dışından geldiysek 14 gün evde kalmamız, en az kişiyle temas etmemiz, dışarıya da mümkün olduğu kadar çıkmamamız gerekiyor. Çıkacaksak da maske takarak çıkmamamız lazım. Önümüzdeki 1,5-2 aylık periyotu da bu şekilde atlatabilirsek, o zaman Türkiye bu salgını en başarılı yenen ülkelerden biri haline gelecek” dedi.

Son güncelleme: 12:05 18.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı