• Turkhane Logo

“2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz"

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2.3.4.8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz” dedi.

22:14 05 Ekim 2020 Pazartesi
 “2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2.3.4.8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz” dedi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda kameralar karşısına geçen Erdoğan, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TABLETLERİ DAĞITIYORUZ


Yüz yüze eğitim ile alınan kararı açıklayan Erdoğan: “2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir. İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz” dedi.

Tüm dünyayı olduğu gibi salgının Türkiye’yi de etkilediğini söyleyen Erdoğan: “Salgın sürecinde sağlık altyapımız, geliştirdiğimiz tedavi protokolleriyle takdire şayan bir durum ortaya koyduk” diye konuştu.

EN ÇOK FAYDALANAN ONLAR

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan: “Ülkemiz teröristlerle mücadele eder bunlar teröristlerin yanında olur, ülkemiz çifte standartlarla karşı karşıya kalır bunlar yanlarında olur. Ülkemiz pek çok bölgede hakkın hukukun insanlığın kavgasını verirken bunları hep zalimlerin yanında görürüz. Dünyanın sağlık krizi yanında siyasi ve ekonomik sorunlarla adeta yoğun bakıma girdiği dönemde bunların kirli yüzü daha net görünmeye başladı. Böyle bir dönemde dünyanın her yerinde ülkelerinin ve halklarının yanın yer almıştır. Tıpkı diğer eserlerimiz gibi art arda açtığımız hastanelerin kapasitesini kıymetini görmeyenler bakarsanız en çok faydalananlar onlardır” ifadelerini kullandı.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık ve güvenlik konuları tartışmaların dışında tutulmalı. Bizim her türlü yapıcı tenkide, teklife sonuna kadar saygımız vardır. Bu şekilde önümüze gelen hususlardan makul ve uygulanabilir olanları hayata geçirmekten de asla imtina etmeyiz. Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusunu da biz iyi biliyoruz. Bizim tek baktığımız yer milletimizin ne istediğidir. Hakkın ve hukukun nereyi işaret ettiğidir. Milletimiz de 18 yıldır bize durmak yok yola devam diyor.”

SÜRECİ DAHA DİKKATLİ GÖTÜRMELİYİZ

Salgının seyrine göre yeni tedbirleri hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan: “Salgınla birlikte hayata geçirdiğimiz sosyal koruma kapsamı kapsamında, çalışanlara ve dar kesimlere yaptığımız ödemenin tutarı 18 milyar liraya ulaştı. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişilere 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. Nakdi ücret kapsamında 1 milyon 976 bin kişiye 4,4 milyar lira ödeme yapılmıştır.Devlet korumasındaki 640 gencimizi de bu dönemde kamuda işe yerleştirerek mağduriyetlerin önüne geçti. Böylece devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı da toplamda 54 bine yaklaştı. Hastanelerimizdeki yoğunluğun gözle görülür bir şekilde azalması bu tespiti teyit ediyor. Kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Mevsim hastalıkları korona ile benzer belirtiler taşıdığı için süreci daha dikkatli götürmemiz gerektiğinin farkındayız” dedi.

Son güncelleme: 22:14 05.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı