• Turkhane Logo

Vaka sayısı çok, can kaybı az: Almanların sırrı ne?

Koronavirüs salgınından Avrupa'da en fazla etkilenen ülkelerin başında Almanya geliyor. İtalya ve İspanya'nın ardından en fazla vaka Almanya'da görüldü.

11:12 21 Mart 2020 Cumartesi
Vaka sayısı çok, can kaybı az: Almanların sırrı ne?
Koronavirüs salgınından Avrupa'da en fazla etkilenen ülkelerin başında Almanya geliyor. İtalya ve İspanya'nın ardından en fazla vaka Almanya'da görüldü.



Açıklanan 19 bin 848 vaka var. Yaşanan can kaybı ise 68. Vaka sayısı ve can kaybı oranına bakıldığında en az ölüm Almanyada yaşandı. Bu da ülkenin virüsle mücadelede oldukça başarılı kılan bir kriter olarak sayılıyor.

Peki Almanyanın başarısının sırrı ne? Hürriyetin aktardığı habere göre Almanya’nın agresif test politikası ve yaşlı vaka sayısının azlığı buna gerekçe olarak gösteriliyor.


Güney Kore’ye benzer şekilde çok fazla test gerçekleştiren Almanya’da ölü sayısı İtalya, İspanya, ABD ve Fransa’nın oldukça gerisinde.

Alman kamuoyunun tartıştığı konu hakkında birkaç açıklama bulunuyor. Alman basını, koronavirüs tespit edilen kitlenin büyük kısmını gençlerin oluşturması nedeniyle iyileşme oranlarını yüksek olduğunu yazdı.

Robert Koch Enstitüsü’ne göre, koronavirüs hastalarının yüzde 80’i 60 yaş altında. Almanya’nın test kapasitesinin Avrupa’nın diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha gelişmiş olması nedeniyle agresif test politikasının mümkün olduğu belirtiliyor.

Almanya bir haftada 150 bin kişiye test yaptı. Ayrıca, Almanya’da şu ana kadar vaka tespit edilenlerin önemli bir kısmı da yüksek riskli olarak nitelendirilen yaş grubunun altında yer alıyor ve bu da iyileşme oranının yükselmesine neden oluyor.

Uzmanlar, düşük ölüm sayısına rağmen salgının Almanya’da henüz başlangıç aşamasında olabileceği uyarısında da bulunuyor.

Almanya’da salgınla mücadeledeki çabalarda önemli rol oynayan Robert Koch Enstitüsü, vaka sayısının son iki günde önemli oranda artmasının ardından Almanya’nın boyutu tahmin edilemeyen bir krizle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Son güncelleme: 11:12 21.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı