• Turkhane Logo

Uzayda çekilecek ilk kurgu film için işbirliği iddiası

Bilim kurgu filmleri için yeni mekân uzay mı olacak? Ortaya atılan iddiaya göre uzayda çekilecek ilk bilim kurgu filmi için kollar sıvanıyor.

00:09 06 Mayıs 2020 Çarşamba
Uzayda çekilecek ilk kurgu film için işbirliği iddiası
Bilim kurgu filmleri için yeni mekân uzay mı olacak? Ortaya atılan iddiaya göre uzayda çekilecek ilk bilim kurgu filmi için kollar sıvanıyor.

BBC Türkçede yer alan habere göre Tom Cruiseun, Elon Musk ve NASA ile uzayda çekilecek ilk kurgu film için kolları sıvadığı öne sürüldü.
ABDnin önde gelen sinema ve eğlence haber sitelerinden Deadlineın haberine göre ünlü oyuncu, SpaceX ve Teslanın kurucusu Elon Musk ile NASAyla uzayda çekilecek ilk kurgu film için işbirliği yapıyor.
Deadlineın yazıişleri müdürlerinden Mike Fleming Jr imzalı haberde, uzayda çekilecek ilk aksiyon filmin yapımı için henüz herhangi bir stüdyonun görüşmelerin içinde olmadığı belirtildi.
Uzayda çekilmesi planlanan filmin Tom Cruiseun başrolünde olduğu Görevimiz Tehlike serisinden bir film olmasının planlanmadığı aktarıldı.
Tom Cruise, SpaceX ve NASAdan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.
Tom Cruise, aksiyon filmlerinde dublör olmadan çok tehlikeli sahnelerde yer almasıyla bilinen bir oyuncu.
Hiçbir başrol oyuncusunun aksiyon filmlerinin çekilmesinde Cruise kadar kendini tehlikeye atmadığı sinema dünyasında konuşulan konulardan biri.
Hatta Görevimiz Tehlike serisinin çekimlerine Cruise yaralandığı için çok kez ara verilmesi gerekmişti.
Serinin son filminin çekimlerine ise koronavirüs salgını dolayısıyla ara verildi.
SpaceX ile astronotlar uzaya gidecek
2018 yılında Empire dergisine bir röportaj veren Avatar filminin yönetmeni James Cameron, 15 yıl önce Cruise ile uzayda çekilmesi planlanan ilk kurgu film için konuştuklarını söylemişti.
ABDli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceXin sahibi olan Elon Musk ise uzay turizminin yapılabilmesi ve orada bir hayatın kurulabilmesi amacına öncülük olan iş insanlarından.
NASA ve SpaceX işbirliğinde ABDde 10 yıl sonra ilk defa ABDli astronotları taşıyan bir uzay aracının uzaya fırlatılması planlanıyor.
NASA yöneticisi Jim Bridenstine, bu ayın başında gazetecilere yaptığı açıklamada SpaceXin taşıdığı astronotların Uluslararası Uzay İstasyonuna yolculuğunun koronavirüs salgınına rağmen 27 Mayıs için planlandığını duyurdu.

Son güncelleme: 00:09 06.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı