• Turkhane Logo

Türkiye her şeyi yanlış yaptı, herkesi karşısına aldı

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, 10-11 Aralık'ta Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde Türkiye'ye yönelik müeyyidelerin masaya yatırılacağını söyledi.

20:57 05 Aralık 2020 Cumartesi
Türkiye her şeyi yanlış yaptı, herkesi karşısına aldı
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, 10-11 Aralık'ta Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde Türkiye'ye yönelik müeyyidelerin masaya yatırılacağını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Avrupa Birliğinin (AB) Türkiyeye yönelik müeyyide kararı alacağını ve bunların yalnız kısa vadeli değil; orta ve uzun vadeli de olacağını iddia etti.
Yunanistan merkezli özel Skai TV kanalına konuşan Schinas, isim vermeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı eleştirdi. 
Schinas, Türkiye her şeyi yanlış yaptı. Yalnız Avrupayı değil; herkesi karşısına almak için elinden geleni yaptı. Bunun da maliyeti vardır. dedi.
İLİŞKİLER YENİDEN MASAYA YATIRILACAK
10-11 Aralıkta toplanacak AB zirvesinde Türkiyeye yönelik müeyyidelerin müzakere edileceğini belirten Schinas, Bu uygulamalar yalnız kısa vadeli değil; orta ve uzun vadeli olacak ve Türkiyenin AB ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri yeniden değerlendirilecektir. dedi.
BBC Türkçenin haberine göre; Schinaz, Son derece kritik bir safhada bulunuyoruz. İlk devre ABnin aralık zirvesinde oynanacak. Ancak derin bir zamanlaması olacağından bunu daha geniş açıdan görmemiz lazım. ifadelerini kullandı.
AB Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiyenin herkesi karşısına aldığını söyledi.
Yunan asıllı Komisyon Başkan Yardımcısı ve eski sözcü Schinas, Yunanistanın Türkiye konusunu Türk ve Yunan ilişkileri seviyesinden Türkiye-AB ilişkileri seviyesine çıkarmış olmasının büyük bir diplomatik kazanım. dedi.
TÜRKİYEYE MÜEYYİDE UYGULANMASI KAÇINILMAZ
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise AB zirvesinden önce Türkiyenin, ABnin tüm uyarılara rağmen ağustos ayından bu yana Doğu Akdenizde tek taraflı hareket ettiğini söyledi.  
Miçotakis, Yunan kıta sahanlığı üzerinde araştırmalar yapma ısrarının iyi komşuluk ilkelerine ve uluslararası hukuk ve deniz hukuku kurallarına aykırı. dedi.

Miçotakis, ABnin geçen ekim ayı zirvesinde yaptığı uyarı ve çağrılarına uymadığı gerekçesiyle Türkiyeye müeyyidelerin uygulanmasının kaçınılmaz. diye konuştu.
ORUÇ REİSİ BİR İLERİ, BİR GERİ ÇEKMESİ İLE DİYALOG KURULAMAZ
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise, Türkiyenin Oruç Reis araştırma gemisini bir ileri, bir geri çekmesi ile diyalog kurulamaz. Yapıcı bir diyalog kurulması için Türkiyenin bu konuda süreklilik ve tutarlılık göstermesi şarttır. dedi.
Doğu Akdenizde ayrıştırma tedbirlerine yönelik teknik ayrıntıların tespiti için Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında 30 Kasımda NATO Karargâhında yapılması planlanan teknik görüşmenin Yunanistan heyetinin katılmaması sebebiyle gerçekleştirilemediği ortaya çıkmıştı.

Son güncelleme: 20:57 05.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı