• Turkhane Logo

Trump’ı deli amcaya benzeten Obama, Biden için megafonla oy istedi

ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Demokrat aday Joe Biden’a destek vermek için megafonla oy istedi.

14:01 22 Ekim 2020 Perşembe
Trump’ı deli amcaya benzeten Obama, Biden için megafonla oy istedi
ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Demokrat aday Joe Biden’a destek vermek için megafonla oy istedi.


ABD Başkanlık seçimlerinde son viraja girilirken, tüm dünya 3 Kasım’da yapılacak seçimlerin sonucuna kilitlendi. Mevcut Başkan Donald Trump ve Demokratların başkan adayı Joe Biden, kalan sürede ABD’li vatandaşlara vaatlerini aktarmaya devam edecek.

BIDEN’IN BOŞLUĞUNU OBAMA DOLDURDU


Anket sonuçları Biden’ı önde gösterilirken, eski ABD başkanı Barack Obama da Biden’ın kampanyasına destek verdi. Trump ile yapacağı münazara için seçim çalışmalarına ara veren Biden’ın boşluğunu ABD eski Başkanı doldurdu. Barack Obama 8 yıl boyunca yardımcılığını yapan Joe Biden’a destek olmak için Pensilvanya’da Demokratların etkinliklerine katıldı.

Demokratların başkan adayı Joe Biden’ın kampanyasına destek veren Obama, elindeki megafonla Joe Biden için oy istedi.



TRUMP’I DELİ AMCAYA BENZETTİ

Diğer yandan Obama, Demokrat aday Joe Biden’a destek vermek için Philadelphia’da yaptığı konuşmada, Trump’ın koronavirüs pandemisini yönetme biçimi ve genel olarak komplo teorilerine yatkınlığıyla dalga geçti; “Joe [Biden] ve Kamala [Harris] dümende olursa, her gün söyledikleri delice şeyler nedeniyle endişelenmeniz gerekmeyecek.” dedi.

Obama, Trump’ı ‘davranışları güçlükle hoşgörülen deli amca’ya benzetti. Trump’ın ‘yorucu’ olduğunu söyleyen Obama, “Bu normal bir başkan davranışı değil. Bunu bir lise öğretmeni, bir koç, bir meslektaşımız yapsa hoş görmeyeceğiz. Bir yerlerdeki deli amcamız hariç, ailemiz yapsa hoş görmeyeceğiz.” dedi.

‘BİDEN SEÇİLİRSE BU KADAR YORULMAYACAKSINIZ’

Obama sözlerine şöyle devam etti: “Ve bu çok önemli. Her gün onlar hakkında tartışmanız gerekmeyecek. İşler bu kadar yorucu olmayacak. Bir tartışma yaşanmadan Şükran Günü yemeğinizi yiyebileceksiniz. Başkanın, komplocuların dünyayı yönettiğine veya Amerikan askerlerinin aslında Bin Ladin’i öldürmediğine dair komplo teorilerini paylaşmayacağını bilerek yaşamınızı sürdürebileceksiniz.  Bunu bir düşünün, ABD Başkanı bunu paylaştı. Yolundan çıkarak, kendisine destek veremeyenlere hakaret eden bir başkanımız olmayacak. Veya onları hapisle tehdit etmeyecek. Bu normal bir başkan davranışı değil. Bunu bir lise öğretmeni, bir koç, bir meslektaşımız yapsa hoş görmeyeceğiz. Bir yerlerdeki deli amcamız hariç ailemiz yapsa hoş görmeyeceğiz.”

Son güncelleme: 14:01 22.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı