• Turkhane Logo

Trump Beyaz Saray’dan ayrıldı: 'Başka bir şekilde geri döneceğiz'

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın yemin törenine saatler kala Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı.

17:50 20 Ocak 2021 Çarşamba
Trump Beyaz Saray’dan ayrıldı: 'Başka bir şekilde geri döneceğiz'
ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın yemin törenine saatler kala Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı.



Sarayın bahçesine inen helikopter Trump ailesini alarak havalimanına götürdü.

Her gün kavga ettiği basına bu kez teşekkür eden Trump, sadece elveda demek istediğini dile getirirken Amerika halkını seviyoruz dedi.


Trump, başkanlık uçağı Air Force Onela son seyahatini Washington DCden Florida eyaletinin Palm Beach kentine yapacak. Burada kendisine ait Mar-a-Lago Kulübündeki malikanesine yerleşecek.

Trump veda konuşmasında  Bu hafta yeni bir yönetim göreve getiriyoruz ve Amerika’yı güvenli ve müreffeh tutmada başarı olması için dua ediyoruz ifadelerini kullanmıştı.
  BREAKING: Trump has left White House for final time of his presidency. pic.twitter.com/xw0PK97C4k — Jennifer Jacobs (@JenniferJJacobs) January 20, 2021
Trump, Andrews Hava Üssü’ndeki veda törenindeki konuşmasında şunları söyledi:

Amerikan ordusunu yeniden inşa ettik, uzaya yönelik yeni bir askeri güç ortaya koyduk. Biz sıradan bir yönetim değiliz.

Yaptıklarımızı gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ekonomimiz, müthiş bir ilerleme kaydetti. Salgın tüm ülkeler gibi bizi de etkiledi ancak kimse kendisini kurtaramadı. Biz ise tıbbi bir mucizeye imza atarak 9 ayda aşı ürettik.

Tarihteki en büyük vergi indirimini başardık. Vergilerinizi yükseltmek istiyorlar. İstihdam yarattık. Şimdiden veriler çok iyi halde. Hisse senedi piyasası da pandemi başlangıcından daha yüksek seviyelerde.

Her zaman sizin için mücadele edeceğim. Yeni yönetime başarı ve şans diliyorum. Başarılı olacaklarını biliyorum çünkü iyi bir temel bırakıyoruz.

Bu sadece şimdilik bir veda. Başka bir şekilde geri döneceğiz.

Başkan yardımcısı Pence’e ve Kongre’ye teşekkür ediyorum, Kongre ile iyi çalıştık. Güzel bir hayat yaşayın, yakında görüşürüz.

Son güncelleme: 17:50 20.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı