• Turkhane Logo

Trump aradaki farkı kapatıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) son anketlerde canlı yayın tartışmaları öncesi Başkan Donald Trump'ın rakibi Joe Biden ile arayı kapattığı belirtiliyor.

11:56 29 Eylül 2020 Salı
Trump aradaki farkı kapatıyor
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) son anketlerde canlı yayın tartışmaları öncesi Başkan Donald Trump'ın rakibi Joe Biden ile arayı kapattığı belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) başkan adayları Donald Trump ve Joe Bidenın yapacağı ilk canlı yayın tartışmasına kısa bir süre kala yayımlanan bir ankette, Bidene yüzde 47, Trumpa yüzde 45 destek çıktı. Daha önceki anketlerde oy oranları sırasıyla yüzde 50-yüzde 40 şeklindeydi.

Harvard Amerika Siyaset Araştırmaları Merkezi (CAPS) ve Harrisin The Hill isimli haber sitesi için 22-24 Eylül tarihlerinde yaptığı ankette 30 Eylül akşamı yapılacak canlı yayın tartışmaları öncesi Trumpın rakibi ile arayı kapatması dikkati çekti.
100 SEÇMENDEN 8İ KARARSIZIM DEDİ
Ankette seçmenlerin yüzde 47si oyunu Demokrat aday Joe Bidena vereceğini belirtirken, yüzde 45i de oyunu Trumptan yana kullanacağını kaydetti. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 8i ise çekimser kaldı.
Aynı kuruluşların ağustos ayında yayımladığı ankete kıyasla Trumpun oyunu yüzde 42den yüzde 45e çıkardı. Biden ise yüzde 49dan yüzde 47ye geriledi.
Çekimser kalan seçmenlerin yüzde 52si Bidena oy vermeye daha yakın olduklarını, yüzde 48i de kendilerinin Trumpa daha yakın olduğunu vurguladı.
Harvard CAPS-Harris Anket Direktörü Mark Penn, yaptığı açıklamada, Anket, Trumpın Biden ile arasındaki farkı yüzde 2ye indirmesi, başkanın ekonomide ilerleme kaydettiğini gösteriyor. yorumunda bulundu.
İLK CANLI YAYIN TARTIŞMASI 30 EYLÜLDE
ABDde seçmenler 3 Kasımda 59uncu Başkanlık Seçimleri için sandık başına gidecek. Trump ve rakibi Biden ilk canlı yayın tartışmasını 30 Eylülde yapacak.

Tartışma konuları arasında Yüksek Mahkeme, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) , ekonomi, şehirlerdeki şiddet olayları ve ırkçılık yer alacak.
Ohio eyaletinin Cleveland şehrinde yapılacak ilk tartışmanın moderatörlüğünü ise Fox TV sunucusu Chris Wallace yapacak.
Trump ve Biden, daha sonra 15 Ekimde Floridanın Miami şehrinde ve 22 Ekimde Tennesseenin Nashville şehrinde canlı yayında karşı karşıya gelecek.
İki partinin başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ve Demokrat Kamala Harris ise 7 Ekimde Utahta canlı yayında tartışacak.

Son güncelleme: 11:56 29.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı