• Turkhane Logo

Trump apar topar toplantıdan çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği bir basın toplantısının henüz başındayken apar topar salondan çıkarıldı.

09:14 11 Ağustos 2020 Salı
Trump apar topar toplantıdan çıkarıldı
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği bir basın toplantısının henüz başındayken apar topar salondan çıkarıldı.



Gizli servis ajanlarından birinin, Trumpın konuşması sırasında yanına gelerek kulağına bir şeyler fısıldamasının ardından, Trump basın açıklaması yaptığı salonu terk etti. 

Daha sonra yeniden gazetecilerin bulunduğu alana dönen Trump, Şaşırdınız. Ben de şaşırdım. Bence oldukça sıradışı. Benimle hiçbir ilgisi olmayabilir ifadelerini kullandı.


Gazetecileri de şaşkına çeviren olayda, Trumpın konuşmasına henüz başladığı esnada, gizli servis ajanlarından biri yanına giderek salondakilerin duyamayacağı yükseklikte bir şeyler söyledi ve ardından Trump hızla salonu terk etti.

Beyaz Saray’nın dışında bir silahlı eylem nedeniyle verilen güvenlik alarmı sonucunda Trumpın korumaya alındığı ortaya çıkarken, Trump bir süre sonra salona döndü ve Beyaz Saray dışında bir çatışma yaşandığını açıkladı.

Beyaz Sarayın dışında bir silah sesi duyulduğunu belirten Trump, Durum çok kontrol altında gözüküyor dedi. Trump, gazetecilere Şaşırdınız. Ben de şaşırdım. Bence oldukça sıradışı. Benimle hiçbir ilgisi olmayabilir dedi.

Gizli Servis ekiplerinin ateş ettiği bir şüphelinin vurulduğunu ifade eden Trump, bu kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. NBC, bir Gizli Servis mensubunun 17. Cadde yakınlarındaki Lafayette Parkta bir şahsa ateş ettiğini bildirdi. Trump, olayla ilgili daha kapsamlı bir brifingin daha sonra kolluk kuvvetlerinden geleceğini dile getirdi.

Son güncelleme: 09:14 11.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı